Ez ám az ötlet!

2024.03.20. 13:40

Szenzációs! 2024 kifújt tojással díszítik fel a húsvéti tojásfát

Mohay Réka

Tojáshéjakon jár – szól a mondás a rendkívüli óvatossággal, körültekintéssel kezelt helyzetek kapcsán. Mindez azonban semmi ahhoz képest, amit a lelkes szentlőrinci közösség visz végbe évről évre: több ezer, valódi, kifújt tojás készítenek, amivel egy fát díszítenek fel.

A településen hagyomány, hogy minden évben tojásfát állítanak az egészségügyi központ melletti buszfordulóban. Nincs ez másként idén sem, az azonban további különlegesség, hogy az évszámmal azonos számú tojást helyeznek el a karcsú fácska ágain, így idéz pontosan kétezerhuszonnégy kifújt piros tojás került fel.

A helyi közösség nagy erőkkel, de főleg türelemmel helyezik fel a díszeket, Kocsis Péterné nyugdíjas tanárnő vezetésével.

Kedd délután indultak a munkálatok, cikkünk megírásakor épp hatszáznál jártak a díszítők, nemsokára azonban a teljes tojásfa elkészül, amit szerda reggeltől a húsvéti időszak végéig csodálhatnak meg a szentlőrinci lakók, illetve a településre érkező látogatók, májusban pedig májusfa váltja fel a látványosságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!