Budzillával is szelfiztünk

2024.03.23. 17:40

Vizes élményekkel gazdagodtunk a pécsi állatkertben (videó és galéria)

Az elmúlt hónapokban nagyon sokszor a pécsi állatkertbe vezetett az utunk. Ezen a napsütötte, madárcsicsergős szombaton se volt másképp.

Czeczon Emese

Fotó: Laufer L.

A víz világnapját március 22-én ünnepeljük. Ezen a napon az átlagosnál jobban fókuszáltunk arra, hogy mennyire fontos eleme a víz az életünknek. Számos szervezet megpróbálja felhívni a figyelmet az édesvizek veszélyezettségére, a tiszta víz jelentőségére.

víz, világnap, pécszoo
A víz világnapja a pécsi állatkertben
Fotó: Laufer László

Ennek apropójából a PécsZoo is egy egész napos rendezvénnyel kedveskedett a kicsiknek és nagyoknak egyaránt szombaton. Az idei évben már két helyszínen várták a látogatókat reggel 10-től este 4 óráig.

A víz került fókuszba

Már kora délelőttől a víz nyomába eredhettünk, mely során izgalmasabbnál izgalmasabb kérdések megválaszolása után pecsétet kaphattunk, amelyeket a játék végén értékes ajándékra válthattunk be.

Miután lőttünk egy szelfit Budzillával, a pécsi csatornarémmel, a mókusmajmok melletti téren a Duna-Dráva Nemzeti Park jóvoltából megismerkedhettünk a Magyarországon élő vízimadarakkal, halfajokkal, illetve közelről szemlélhettük meg a hagyományos halászati eszközökkel is. A gyerekek itt előszeretettel horgászták ki a medencéből a fából készült halakat.

Az eseményen a PTE-TTK Hidrobiológiai Tanszék munkatársai is részt vettek, akik a vízi gerinctelen állatok titkos életébe avattak be minket, és feltárták a vízben élő parányi élőlények rejtelmes világát. Azonban nem ez volt az egyetlen egy helyszín, ahol találkozhattunk velük. A fókák mellett kvízekkel, labirintussal, párosító játékokkal és interaktív foglalkozással várt minket az egyetem.

Késő délután pedig elrugaszkodhattunk a Földről, és egy expedíción vehettünk részt a Marson. Egy dolgot kellett tennünk ennek megvalósítására, a megfelelő időben a vadászházban kellett lennünk.  

Ha igazán szemfülesek voltunk, akkor Don Juannal és Trisztánnal tehettünk egy felemelő sétát az állatkertben, azonban erre csak két lehetőségünk volt a nap folyamán.

Természetesen ezen a napon sem maradhattak el a látványetetések, többek között megcsodálhattuk a fókákat, az akvárium lakóit és a közkedvelt vízilovakat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!