Várják az adományokat

2024.04.13. 15:40

Kell még a segítség a főoltár mentéséhez Máriakéménden

Gyűlnek az adományok a máriakéméndi Nagyboldogasszony kegytemplom 1760-as évekből származó főoltárának megmentésére, de szükség van még további anyagi segítségre is ahhoz, hogy a fából készült barokk és rokokó elemeket viselő oltár farontó rovarok elleni konzerválása és a faanyag stabilizálása megtörténhessen.

Wald Kata

A munkálatok mintegy félmillió forintból megvalósíthatók - a plébánia a hívek és ide látogató zarándokokat arra kéri, hogy adományaikkal segítsék az értékmentő munkát.

A végállapotban lévő főoltár megmentése érdekében a képkeretének, alsó felépítményének és oldalsó faragványainak porszívózása, mechanikus tisztítása szükséges a natúr felületeken. Ezen kívül a farontó rovarok okozta károsodások konzerváló szerrel történő átitatása, impregnálása, valamint a károsodott faanyag stabilizálása kell, hogy mielőbb megtörténjen.  

Az adományokat az Olaszi Római Katolikus Plébánia Máriakéménd filia bankszámláján(50100026-12002009) fogadják, a közleményben kérik megjelölni: oltárra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!