Zöld Magyarország konzultáció

2024.04.11. 16:15

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese járt Pécsett

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára és Csizmadia Péter, a FIDESZ pécsi polgármesterjelöltje tartott közös sajtótájékoztatót a Zöld Magyarország konzultáció, illetve Pécs zöld átállásban betöltött szerepe kapcsán.

Mohay Réka

Koncz Zsófia miniszterhelyettes dr. Hoppál Péter, dr. Őri László és Csizmadia Péter meghívására érkezett a városba, annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a Zöld Magyarország konzultációra, amelyet online, a https://zoldenergia.kormany.hu/ címen tölthetnek ki a magyarok. Hangsúlyozta, Magyarország a zöld energiára való átállásban élen kíván járni.

Csizmadia Péter polgármesterjelölt elmondta, kiemelt hangsúlyt kíván fordítani Pécs szerepére a zöld átállásban.

– Helyi városirányítóként is kiemelt célunk, hogy a zöld átállásban Pécs éllovas legyen, s a magyar nagyvárosok között elsőként végezze el azt a technológiai ugrást, amellyel egy fenntarthatóbb, tisztább és zöldebb várost hagyhatunk magunk után a gyermekeinknek 

– mondta Csizmadia, majd kitért két kulcsszempontra, a zöld energia megtermelésének és tárolásának kérdésére.

Hamarosan jövünk a részletekkel!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!