Tüke Busz

2024.04.21. 18:00

Otthagyhatták a babakocsis anyukákat a buszmegállóban

Már a baloldali ellenállás egyik ikonja, a PDSZ pécsi szakszervezeti elnöke, Nagy Erzsébet is a közösségi oldalon bosszankodik a pécsi tömegközlekedésen, mert társaival otthagyták a megállóban A Tüke Busz egyik sofőrje olvasóink szerint babakocsis anyukákat is ügyes húzással távolított el az egyik járatról. A cég hallgat, de nem csak ezekről.

Bóka Máté Ciprián

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi vezetője, az országos és helyi kormányellenes tüntetések egyik szinte állandó résztvevője, Nagy Erzsébet nagyon kemény kritikát engedett el nyilvános posztban a közösségi oldalán. Szerinte „Pécs egyre falusiasabb képet nyújt a közlekedés terén, viszont egyre nagyobb, ha az utazásra fordított időt nézzük". A szakszervezetis egy saját történetet is megosztott a Tüke Busz kapcsán, amely szerint az Árkádnál várta másokkal együtt a 73-as buszt, amely amúgy is ritkán jár. Ám mikor végre "megérkezett galaktikus sebességgel", akkor nem a megfelelő megállóban állt meg. 

– Amikor elhúzott előttünk, sokan integettünk, de valószínűleg azt hitte, ha látta is, hogy hirtelen sok lett a rajongója. Ezzel csak az a baj, hogy a következő járatra 25 percet kell várni

 – mesélte a néhány nappal ezelőtti esetről Nagy Erzsébet, aki arra képletesen legyint is, hogy egyáltalán érdemes lenne panaszt tenni a cégnél. 

Ennél is durvább történetet osztottak meg lapunkkal olvasóink is. A napokban a Fagyöngy utcából induló egyik járat sofőrje a Szabadság utcánál az egyik megállóban a panaszost és még három babakocsist is otthagyott. Olvasónk magyarázata szerint ők azért szálltak le a buszról, mert a középső ajtónál hagytak leszállni egy negyedik babakocsit toló szülőt, de aztán már nem engedte meg a buszvezető, hogy visszaszálljanak a buszról, holott egyértelmű volt a helyzet. Később állítólag azt a magyarázatot kapták az egyik buszállomáson, hogy ennyi babakocsist nem is lehetett volna felengedni, viszont azt nem érti, hogy akkor Kertvárosból miért juthattak el ennyien a belvárosba. Úgy tudja, hogy panaszát állítólag továbbították. 

MSZP-s „szakértők" a cégnél

Az esetekkel kapcsolatban megkerestük a Tüke Busz Zrt. is, de nem reagáltak, ám a városi önkormányzat részéről sem érkezett reakció, holott rendszeresen egyeztetnek egymással a városházi és a céges szocialista körök. Köztudott, hogy a cégnél az egyik „fontos" személy Hofekker Ferenc, aki a kisebbségben lévő céges szakszervezet vezetője és korábban a Magyar Szocialista Párt támogatásával indult a választáson. A szakszervezeti elnök kiváló kapcsolatban van a pécsi városházi szóvivő Barabás Bélával, aki a helyi MSZP-s lap főszerkesztője volt. A cég igazgatóságában pedig a szakmaiságot Gulyás Emil, volt városi MSZP-elnök is képviseli. 

 

A baráti szakszervezetis

Hofekker egyébként a neki nem tetsző újságírókkal kapcsolatban alpári, trágár, homofób hangnemet enged meg, erőszakos utalgatásaival a közösségi térben, mások becsületének a gyalázásával igyekszik híveket toborozni magának. A cégvezetés és baloldali önkormányzat barátjának viselkedésétől ugyanakkor sem a városvezetők, sem a cégvezetés nem határolódik el, ezzel is jelzik az egyetértésüket, hagyják jóvá az illető cselekedeteit, a pécsi rendőrség részéről pedig nem tudni, hogy milyen lépéseket tesznek, tettek a férfi uszításának megfékezése érdekében. Korábban sajtótájékoztatón beszélt rendkívül primitíven, de korábban a neki nem tetsző cégvezetőről mondta azt, hogy "fejbe lőné"

Januárban számoltunk be arról is, hogy lapunk információi szerint az egyik uránvárosi buszmegállóban a Tüke Busz Zrt. 121-es járata otthagyott egy kerekesszékest a megállóban. A sofőrre a társai szóltak rá, hogy mit művelt, a baloldali városvezetés kedvenc szakszervezetise, Hofekker lehetett forrásunk szerint, aki állítólag arra hivatkozott, hogy nem is jelzett a kerekesszékes.

Drágább jegy, kevesebb busz

Közismert, hogy Péterffy Attila polgármester a buszjegyekkel kapcsolatos vállalását is megszegte. A 2019-e kampányban ugyanis azt mondta, „amennyiben polgármester leszek, a buszjegyek árát jelentősen csökkenteni fogom!” Ez viszont egyáltalán nem következett be, sőt, két évvel ezelőtt bejelentette, hogy „megerősített nyári menetrendet” vezetnek be és a buszjegyekért többet kérnek. 

Távozott a gazdasági vezető

Sajtóhírek szerint a napokban távozott a Tüke Busz Zrt. gazdasági igazgatója a cégtől, aki pár napon már a harmadik vezető beosztású személy, vagy meghatározó baloldali szereplő, aki a Péterffy-féle önkormányzatot otthagyja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!