Felhívás

2024.04.18. 14:40

Óvja a helyi építészet értékeit Bóly

Idén is támogatja a helyi építészeti értékek felújítását a bólyi önkormányzat – a cél olyan munkák elvégzésének a segítése, amelyek az épületnek olyan részeit, tartozékait, díszítéseit, általában olyan értékeit újítják fel, vagy állítják vissza, amelyek a műemléki, illetve a városi védettség alá helyezést indokolttá tették.

Wald Kata

Hangsúlyozottan az eredeti részek felújítása, restaurálása, visszaállítása, a kívülről látható, arculat-, utcakép-, településkép-meghatározó részek renoválása, amire kérhető az önkormányzati vissza nem térítendő építészeti értékvédelmi támogatás. 

A felhívás szerint a pályázatokat május 13-án 14 óráig lehet benyújtani. Idén összesen 4,5 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre - az elnyerhető támogatás a felújítás költségeinek maximum 50 százaléka, de legfeljebb 1,5 millió forint lehet. Az elbírálás során előnyt élvez az a pályázó, aki közterületről látható épületrész felújításához kér támogatást, valamint aki a tervezett munkálatok költségeiből nagyobb önrészt vállal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!