Komoly igény mutatkozik

2024.04.10. 14:00

Várják az álláskeresőket a pécsi cégek, közös börzén fogadják a jelentkezőket

A második alkalommal megrendezett állásbörzén újra nagy az érdeklődés a munkakeresők és a cégek között is.

Bama.hu

Fotó: LP

Az Árkád bevásárlóközpont aulája szerdán a munkát kínálóktól és keresőktől hangos, a Dunántúli Napló és a bama.hu Állásbörzéjén megforduló érdeklődők abban a reményben gyűjtöttek információkat, hogy igazi karrierlehetőségbe botlanak bele. Szó szerint, hiszen húsz helyi, fontosabb gazdasági szereplője képviseltette magát a cégek közül.

Az egyik ilyen szereplő a BAT, ami Magyarország egyik legnagyobb dohányipari befektetője. Évek óta a legtöbb munkaerőt foglalkoztató cég a városban, akik közel ezer főt foglalkoztatnak Pécsen. Rajtuk kívül a helyi gyárak képviselték magukat, mint a Pécsi Sör, de a palettát színesíti a helyi tömegközlekedésért felelő Tüke Busz, különböző állásközvetítő szervezetek, egyéb ipari cégek és a Magyar Honvédség toborzó irodája is.

A jelenlétük azért fontos, hogy azonnali információhoz juttassák az érdeklődőket. Azonnali választ tudnak nyújtani azok számára, akikben rengeteg kérdés merül fel egy-egy céggel vagy pozícióval kapcsolatban, így kiküszöbölnek egy olyan problémát, amit sokszor tapasztalunk munkakeresés során: körülményes a válaszadás, hiszen időben sokszor napokig vagy hetekig tart egy ilyen párbeszéd, ha egyáltalán kialakul a munkát kínáló válaszol ezekre a kérdésekre.

A célunk az volt, hogy teremtsünk egy olyan lehetőséget, ahol a munkáltató és a munkakereső személyesen találkozzanak. Az online tér személytelen, nincsen közvetlen lehetőség a kommunikációra. Így viszont a folyamat annyira felgyorsul, hogy a munkakereső akár egy nap alatt megtalálhatja új karrierjének első lépcsőfokát.

 - mondta Kordé Anita értékesítési vezető.

Ez egy olyan alkalom, ahol a munkakereső stresszmentesen tud informálódni. 

Közvetlenül találkozhatnak a munkaadókkal és a képviselőikkel, könnyebb beszélgetésbe kezdeni bármelyik oldalról. Ezek hozománya könnyen lehet egy felajánlott karrierlehetőség, de annak a munkakeresőnek sem kell aggódni, akinek nem volt a beszélgetés után releváns a cég által nyújtott lehetőségek, hiszen néhány lépéssel arrébb már a következő lehetőséget hallgatja meg. Emiatt bárkinek ajánlott körbe nézni a távolsági autóbusz-állomás szomszédságában elhelyezkedő eseményen, a jelenleg állásban lévők is szerezhetnek olyan információkat, amik a további karrierje során fontos és hasznosítható lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!