Indul a felújítás

2024.05.24. 13:40

Nem kell majd félniük a lezúduló víztömegtől

Wald Kata

Júniusban megkezdődhet a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása a település több utcájában. Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere internetes közösségi oldalán közzétett tájékoztatója szerint a nyílt közbeszerzési eljárás lezárult, a legjobb kivitelezői ajánlatot egy pellérdi cég tette, a munkákat heteken belül elkezdik. 
A fejlesztésre sikeres pályázatával mintegy 100 millió forintot nyert a baranyai település, a beruházás során a község belterületének legveszélyeztetettebb részein, azaz a József Attila, Jókai és Domb utcákban, valamint a Bánya-patak bizonyos részein újítják fel a csapadékvíz-elvezető rendszert. 

Mint Vidák Krisztina fogalmazott, a nyertes kivitelező a vártnál kedvezőbb árajánlatot adott, aminek köszönhetően 30 millió forint maradványforrással számolnak, amit a Kodály Zoltán utca teljes egészének a felújítására fordítanának. A részletekről május 29-én lakossági fórum keretében kaphatnak tájékoztatást a szászváriak. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!