Sajtóközlemény

2024.05.14. 18:03

Pécsi Fidesz-elnökség: a 16 milliárdos Péterffy-hitelt még unokáink is fizethetik!

A pécsi Fidesz sajtóközleményben reagált a keddi közgyűlésen elhangzottakra. A közlemény változtatások nélkül közöljük.

Bama.hu

Forrás: MW

„Gyurcsány pécsi menedzserei ócska bohózatot csináltak a városi közgyűlés keddi üléséből. Péterffy Attila és féltucat büntetőeljárással terhelt baloldali körei miért hallgatják el azt a tényt, hogy az általuk felhalmozott 16 milliárd forintos adósságot még az unokáink is fizethetik?

A látszatpolitizálás új szintjére lépett a bukott baloldal pártjainak emberiből álló pécsi városvezetés.

Az önkormányzati választások előtti utolsó közgyűlésen Péterffy azzal ámította a pécsieket, hogy Pécs elérte a „pénzügyi szabadságot” egy amúgy kamatmentes állami támogatás visszafizetéséről beszélve. Eközben arról hallgatott, hogy az EIB-hitel felhalmozásából nem kevesebb, mint 16 milliárd forintos adósságot hozott össze az elmúlt években a baloldali városvezetés, amivel egészen 2046-ig adósították el a várost és annak lakóit!

A Fidesz pécsi szervezetének elnöksége választ vár az úgynevezett városvezető koalíció minden tagjától arra, vajon most hogy érzik magukat a baloldal önkormányzati képviselői, akik szerencsétlen, komolytalan szerepet kaptak ebben az álságos színjátékban?

De nemcsak az általuk felhalmozott 16 milliárdos adósságtól, hanem a baloldali városvezetés kétes ügyei miatt elrendelt nyomozásokról is hallgatott Péterffy Attila, Gyurcsány pécsi menedzsere.

Hallgatott az egykori bőrklinika épületének - a gyanú szerint a pécsieknek csaknem egymilliárd forintos kárt okozó - telekcsere-ügyéről, és hallgatott az agglomerációs társulástól jogszerűtlenül elvont több mint 400 millió forintról is.

Ugyanígy nem mondott Péterffy semmit jobbkeze, az MSZP-s bekötésű Ruzsa Csaba 40 milliós összeférhetetlenségi ügyéről. És, hogy a legújabb ügyet se hagyjuk ki, az egymilliárdos zebraépítésről is hallgatott Péterffy, amivel kapcsolatban Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője volt kénytelen feljelentést tenni hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt.

Szerencsére a pécsiek átlátnak a szitán és június 9-én egyszer és mindenkorra nemet mondhatnak a gyurcsányi "trükkök százaival" operáló, a pécsiekből és nem a pécsiekért élő, a várost csupán pénzszivattyúnak néző dicstelen baloldali brigádra!

A tét most nagyobb, mint bármikor! Ha Péterffyék újabb öt évig maradnak, Pécs menthetetlenül leszakad. Ezt nem engedhetjük meg!”

A Fidesz pécsi szervezetének elnöksége

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!