Máris puhítják őket

2024.07.02. 17:30

Jobb lesz a baloldal kebelében a kutyásoknak?

Ahogy az várható volt, az idei önkormányzati választáson tényleges politikai erővé vált a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, amelynek egyik képviselője be is jutott a közgyűlésbe. A baloldali városvezető pedig azonnal beléjük rongyolt, nem kizárt, hogy okkal, hiszen arra játszhat, hogy majd a Kutyapárt képviselője nem éppen fejt majd ki nagy ellenállást, ha az MSZP-DK-s erők érdekében kell voksolni a közgyűlésben.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

A Magyar Szocialista Párt fővárosi belsős embere intézte még a választáson alulmaradt DK-s jelölteknek is a különböző fellebbezéséket a számukra kedvezőtlen választási eredmények után. Mindez pedig arra utal, hogy elsősorban a Magyar Szocialista Párt helyi háttérembereinek a pénzügyi, politikai érdekében állt az, hogy megmaradjon a regnáló hatalom, holott a többséget elvesztette. Éppen ezért is vélekednek úgy a városházi forrásaink, hogy nemcsak jogi, hanem a pénzügyi lehetőségeiket is kihasználva bevetnek majd mindent annak érdekében, hogy a különböző szerződéseikkel kapcsolatos dokumentumok minél később kerüljenek nyilvánosságra, vagy éppen az önkormányzat által megkötött üzleteik továbbra is zavartalanul folyhassanak. A Kutyapárt pedig ebben kulcsszereplő lehet. 

kutyapárt, Péterffy, MSZP
A regnáló városvezetésnek fontos lenne a Kutyapárt most már, mert kevesen vannak
Forrás: DK Facebook-oldala

De miért éppen a Kutyapárt?

A Kutyapárt évekkel ezelőtt még egy profi, vagy éppen önjelölt humoristákból álló közösség volt, akik a politikai életet figurázták ki, és az első időben még politikai oldaltól függetlenül csináltak viccet a közéleti kérdésekből  – e tekintetben valóban üdítő színfolt volt a megjelenésük, igaz akkor még valódi politikai ambíció nélkül, szórakoztatásból csinálták mindezt. Az elmúlt években aztán más irányt vettek, s ettől kezdve a humor, a vicc is megkopott – elnézőbbek lettek a baloldallal –, inkább a politikai oldalakból kiábrándultak megszólítása lett a céljuk, amivel a mostani választáson egy képviselőt be is juttattak a pécsi közgyűlésbe. Bár egy képviselőről van szó, a baloldalnak létkérdés minden szereplő, hogy támogatást kaphasson. 

A gyengét máris elkezdték puhítani?

A baloldali érdekkörök polgármestere, Péterffy Attila nem véletlenül nevezte már meg a választás éjszakáján a Magyar Kétfarkú Kutyapártot, mint azt a szereplőt, amely miatt nem kaptak elég szavazatot a jelenleg regnáló koalíció tagjai. Ez egyébként nemcsak a baloldal demokráciafelfogását tükrözte, hanem azt is, hogy egy, az önkormányzat működésében tapasztalatlan pártba szálltak bele. Ráadásul a kutyapárti listáról bejutott Hankó Viktória sem tekinthető rutinosnak, nem kizárt, hogy az MSZP-DK öreg rókái fogást próbálnak rajta találni. Ha szép szóval nem megy, akkor ugyanaz lehet a sorsa, mint Bognár Szilviának, aki alpolgármesterként állt ki a 2019-es választás előtt ígért elvek mellett, aminek következtében aztán lejáratásokban, megaláztatásokban volt része a regnáló baloldali csoport részéről. 

Annyira nem is volt rossz

Ráadásul Péterffyék rá is éreztek arra, hogy a Kétfarkúak részéről annyira nem is voltak elégedetlenek a városvezetővel. Egyes belsős forrásaink szerint ugyanis az a vélemény a polgármesterről, hogy annyira nem is végezte rosszul a dolgát, igaz a kommunikációja lehetett volna jobb. Attól is tartanak ugyanakkor az újdonsült politikus önmagát helyezheti előtérbe a kutyapártos elvek helyett. Mindezeknek a következménye lehet az, hogy Péterffy, illetve a helyi MSZP-DK tandem akár kimondatlanul is megszerezheti magának az egyik külsős szövetségesét. 

Ezzel eggyel közelebb kerülhetnek ahhoz, hogy folytassák például 

  • a városi vagyon kiárusítását, vagy pedig 
  • kétes ügyekre kisebb rálátása legyen a kritikus politikai erőknek. 

Van is mit rejtegetni?

Lapunk információi szerint még a nyári szabadságolások előtt felpörgették a pécsi önkormányzat körül zajló nyomozásokat a hatóságok. Ennek egyik jele az, hogy az egyik súlyos ügyben koronatanút idéztek be a hatóságok, akinek közvetlen rálátása volt a folyamatokra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!