Fesztivál

2018.01.07. 15:30

Idén is rengetegen voltak kíváncsiak a pécsi zenekarokra

Ilyenkor januárban meglehetősen szokatlan tömeg töltötte meg a Király utca és a belváros egy részét, több helyre is nehéz volt bejutni szombat este.

dg

Néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy január első hétvégéjén tömegek lepjék el a pécsi Király utcát, azonban a harmadszor megrendezett Made in Pécs fesztivál ismét felpezsdítette a belvárost. Már a buli bemelegítése is emlékezetesre sikerült péntek este: a Punnany Massif lépett fel az egykori Ifjúsági Ház mellett felépített sátorban, majd a Random Trip produkciójára telt meg a Pécsi Est, ahol az aznap tragikus hirtelenséggel elhunyt pécsi dj-re, Zefilről is megemlékeztek a zenészek.

 

A rendezvény szombati napján aztán reggel tíztől beindult a nagyüzem, majdnem 120 koncert pörgött le késő estig. Az időjárás is a bulizók mellé állt, így a kora tavaszt idéző napsütésben újra fesztiválvárossá vált a sétálóutca és környéke. A monstre buli abban is egyedülálló, hogy a tömör húsz perces koncertekkel gyakorlatilag az összes korosztályt be tudták csalogatni a klubokba a fellépők. Láttunk babakocsival koncertre betérőket, de a hetvenéves korosztály is felbukkant néhány helyen.

Idén sem csökkent a más városokból érkezők érdeklődése. Jellemző az az egyik klubban elkapott beszélgetésfoszlány, amiben arról érdeklődött a kérdező, hogy „ti tényleg emiatt jöttetek Pécsre?” És való igaz, mi is találkoztunk olyan budapestiekkel, akik már harmadjára érkeztek a fesztiválra. Amikor azt kérdeztük tőlük, hogy tényleg ennyire jó-e ez a rendezvény, azt a választ adták, hogy országosan is egyedülálló hangulata van a bulinak, így ezt évről-évre látni kell.

Éjszakai tömeg a Király utcában

Mint Kirschner Petrától, a fesztivál egyik szervezőjétől megtudtuk, talán az időjárásnak is köszönhető, de látványosan nagyot növekedett tavalyhoz képest a rendezvény. Arról, hogy hány embert mozgatott meg a fesztivál, pontos adatokat még nem tudni, de az érdeklődést mutatja, hogy már a nyitó idősávban több koncert is telt házzal ment, így például a Nappaliban Takáts Eszter reggel tízkor kezdődő koncertjére is sokan voltak kíváncsiak. Az este folyamán a Pécsi Est a Junkie Jack Flash fellépésére telt meg, majd a koncerteket követő éjszakai partyk közül is több telt házzal futott. A szervező elmondta azt is, hogy rendkívüli esemény nem történt, a buli nyugodt mederben zajlott le. A pécsi zenekarok ünnepét természtesen jövőre is megtartják, a tervek szerint ugyanúgy az év első hétvégéjén.

Újdonság volt az idei évben, hogy egy város néhány zenekarát, dj-jét is vendégül látta Pécs. Ezért ezen a hétvégén négy liverpooli zenekart is láthattak az érdeklődők, melyek közül mi a Strange Collective korrekt psych és a garage rock fellépésébe hallgattunk bele. Reméljük a szervezők jövőre is ráböknek egy európai városra, és elhoznak néhány izgalmas produkciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában