siker

2018.04.18. 12:16

Új filmjével tarolt Helstáb Martin pécsi filmrendező

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a II. Ceglédi Filmfesztivált. A nagyszabású országos filmes találkozóra 59 film került be. Helstáb Martin, pécsi filmes kapta a fődíjat animációs kategóriában legújabb, „Meg kell dögleni” című filmjéért.

dg (bama.hu)

A filmfesztivál közönsége két vetítőteremben nézhette meg a versenyfilmeket április 14-én. A maratoni, csaknem hatórás vetítési idő után a zsűri elemezte a produkciókat, majd ezt követően hozta meg a döntését. A zsűri tagjai – Salamon András filmrendező, Aracsi Norbert filmrendező, Borbás Edina forgatókönyvíró és Girst Ádám szaktanár – értékeléseikben külön kiemelték a kreativitást, a szakmai színvonalat, a jól felépített történeteket, illetve a képi megvalósítást. Bokor Balázs elnök az ilyen szituációkban mindig elsüthető közhellyel élve kiemelte, hogy a zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen sok színvonalas film közül kellett kiválasztania a győzteseket, ám hozzátette, hogy az ítészek végül konszenzussal hozták meg döntésüket.

Jelenet a filmből

A filmfesztivál a ceglédi Uránia Mozi két vetítőtermében zajlott, Sági Jutka főszervező, a mozi vezetője immár a második alkalommal hozta fedél alá a tavaly is tömérdek filmet felvonultató rendezvényt.

Jó hír a városunknak, hogy Helstáb Martin, pécsi filmrendező a legújabb animációs filmje, a „Meg kell dögleni” hozhatta el kategóriája fődíját. A film az alkotó korábbi filmjei után nem meglepő módon, egyedi stílusával mutatja be dögevő lények életét egy furcsa világban, helyet adva az absztrakciónak és a technikai virtuozitásnak.

A pécsi filmes a tavalyi Ceglédi filmszemlén is George Pal-díjat kapott korábbi animációs munkásságáért, valamint a Magyar Hollywood Tanács Aranycsillagát is elhozhatta.

Mint azt a bama.hu a filmrendező menedzsmentjétől megtudta, egyelőre még nem publikus a film – így mi sem tudjuk megmutatni ebben a cikkben, hiszen olyan külföldi filmfesztiválokon van versenyprogramban, amelyek nem teszik lehetővé a mozgó anyag közzétételét. Los Angelesben, Hong Kongban és egy Olaszországi filmfesztiválon vetítik a közeljövőben Meg kell dögleni című alkotást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában