előkerültek a plédek

2018.05.22. 11:30

Koncertek és buborékok: kellemesen telt az idő a Zsolnay Pikniken

A Zsolnay-negyed egyik legjobb saját rendezvénye, a Zsolnay Piknik idén május 18-tól 20-ig tartott. A háromnapos programkavalkádban a gyerekek és a felnőttek is megtalálták a számukra kedves elfoglaltságot, a kellemes időben több százan látogattak ki a negyedbe.

T. V.

Jó hangulatú programok, és színes előadások várták a Piknikre érkezőket a háromnapos rendezvényen, melyen az esti koncertek kivételével minden program ingyenesen látogatható volt. A felkészületlenebbek még piknikpokrócot is kaptak. A Csillagteraszon mindhárom nap retró könyvvásárral várta az érdeklődőket a Csorba Győző könyvtár. A Piknik forgatagában jól esett néhány percre leülni az olvasóligetben és elmélyedni gondolatainkban egy-egy izgalmas regényt olvasva. Néhány méterrel arrébb, a terasz telefonfülkéjében pedig Örkény egypercesek szólaltak meg Mácsai Pál hangján a hallgatóság örömére.

 

A Streetball pályán a Nevetnikék Alapítvány önkéntesei várták a játékos kedvűeket, sátrukban társasjátékokkal, bábokkal, és kézműves foglalkozással készültek kicsiknek és nagyoknak. Az arra vállalkozók két perc alatt megtanultak hangszeren játszani a mosolygós önkéntesek segítségével. A legkisebbek kedvencei pedig a füves terület közepén szabadjára engedett óriási szappanbuborékok voltak. Péntek délután a népszerű Csemer Boggie tartott lemezbemutató koncertet a Bóbita Bábszínház Szabadtéri Színpadán, sajátos zenei világára, kifinomult dalaira sokan kíváncsiak voltak.

Szombat délelőtt a Kispék Műhelyben serénykedhettek a kicsik, akik kiflit, perecet, fonott kalácsot is készíthettek. Illetve a Ginkgo téren jógával is várták a mozgást kedvelőket. A Kisasszonyok terén a CSEÖH és az Üveggolyó Esélycsapat tartott játékos foglalkozást, ahol a fogyatékossággal élő emberekkel, és önálló életvitelüket megkönnyítő eszközökkel ismerkedhettek meg a gyerekek. A színpadon pedig Rutkai Bori Bandája szórakoztatta az összegyűlteket, az együttes Űrdöngölők című lemeze a Pikniken mutatkozott be.

A Zsolnay Piknik utolsó napja is tartogatott különlegességeket, a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület workshopján például sajtkóstolót is kaphattunk. A szabadtéri színpadon pedig a nyolcvanas évek óta aktív Kolompos együttes ismertette meg szórakoztató formában a kicsikkel a népzene és a néptánc alapjait.

Felléptek a PTE rézfúvósai is

A Pécsi Tudományegyetem is képviseltette magát az eseményen. A Művészeti Kar rézfúvós és ütős hallgatóiból alakult PTE Brass Band a szabadtéri színpadon lépett fel modern fúvószenét játszva, szombaton. Zenéjükkel megmutatták, hogy a rádióban játszott zenéket más felfogásban is elő lehet adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában