kultúra

2018.09.10. 16:50

Mohácsi Szalon: még nevezhetnek a helyi művészek

Idén is meghirdette az önkormányzat a Mohácsi Képző- és Iparművészeti Szalont. A kiállított munkákból katalógus is készül majd.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

A művészeti- és társasági élet kétévente esedékes, kiemelkedő eseményére szeptember 15-ig, azaz péntekig várják a mohácsi, illetve a városból elszármazott amatőr és hivatásos művészek pályaműveit.

Július 20-ig nevezhettek, pályaműveiket pedig szeptember 15-ig adhatják be azok a helybeli, valamint Mohácsról elszármazott művészek, akik szeretnének részt venni a Mohácsi Képző- és Iparművészeti Szalonon. (Akik nem neveztek a határidőig, de részt vennének az eseményen, szintén leadhatják munkáikat a moziban.)

A tizenharmadik alkalommal sorra kerülő esemény megrendezésével az a célja az önkormányzatnak, hogy a város képző- és iparművészeti életének megőrzése és fejlesztése érdekében az amatőr és hivatásos alkotók bemutatkozási lehetőséghez jussanak. A zsűri, illetve a közönség által kiemelkedőnek minősített művek alkotóinak önálló kiállítás lesz a jutalma. A benyújtott munkákból hivatásos szakmai zsűri válogatása alapján ősszel (októberben vagy novemberben) nyílik meg a szalon a mozi emeleti kiállítótermeiben.

A kiállított munkákból katalógus is készül, ebben a beválogatott alkotók egy-egy művének reprodukciója és a művész bemutatása, ars poeticája, címe szerepel. A szalonra legfeljebb öt olyan újonnan készült munkával lehet pályázni, amely nem szerepelt még kiállításon. Nem lehet nevezni népművészeti, népi iparművészeti tárgyakkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában