Villány

2018.09.08. 12:23

Sváb zenétől hangos a villányi főtér

A Bajorsör – Barátok Egyesülete Sváb Zenei Hétvégét rendez a sramlizene kedvelőinek a Villányi Rendezvénytéren.

Zs. K.

A tegnap este kezdődött, kétnapos programra az ország több pontjáról érkeztek nemzetiségi csoportok, hogy a dél-baranyai közönségnek bemutatkozhassanak.

Az immár negyedik alkalommal megszervezett rendezvény célja a magyarországi német kisebbség hagyományainak megőrzése és ápolása. A tánccsoportok mellett a külföldi és hazai fellépőket is vártak, pénteken este a helyi és környékbeli csoportok mellett osztrák zenekar is szórakoztatta a vendégeket. Az elmúlt évek során a szervező egyesület minden évben gondoskodott arról, hogy a villányi rendezvénytéren fergeteges hangulatban legyen része minden résztvevőnek. A zene és tánc mellett fontos szerepet tölt be a bajor konyha és kulináris élmények megszerzése is.

Ma 17 órától a rendezvénytér színpadán sorban fellépnek az Aradról, Soroksárról és Szigetszentmártonról érkező hagyományőrző csoportok, emellett pedig Kéméndi Tamás, Dj Ötzi (képünkön) és a Schütz Kapelle is zenél a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában