érdekesség

2019.02.26. 15:30

Kodály képét rakták ki legóból a kodályosok

A keleti városrész gyermekcsoportjai élvezték az alkotást

T. V.

Óriási legó mozaikképet készítettek a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium aulájában péntek délelőtt a keleti városrész gyermekközösségei. A Kodály Gimnázium tanulói, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Keleti városrészi patronáltjai, halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolások és a nyíregyházi tekerd! alkotócsoport tagjai egy hatalmas portrét készítettek Kodály Zoltánról, összesen húszezer legó alkotóelemből. A portré részegységeit készítették el a csoportok, majd ezeket összeillesztették egy nagy képpé.

Az esemény a Közösségek Pécsért elnevezésű projekt egy programeleme volt, a pályázat nyertese, a projektgazda a Sopianane Kulturális Egyesület. A Sopianae Közösségépítő Programok célja a város egészét érintő közösségi bevonás és aktivizálás egyedileg tervezett programokkal a közösségi aktivitás és véleményformálás erősítése. A közösségépítő programokat négy városrészben szervezik meg, úgy mint Belváros, Keleti városrész, Kertváros, és Uránváros. A pénteki program a Keleti városrész közösségi aktivitásának fejlesztését szolgálta.

Címkék#kodály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában