mozi

2019.08.24. 17:55

Mozivá válik a színház: szeptemberben tartják a Hét Domb Filmfesztivált

A hazai és határon túli nagy érdeklődésre való tekintettel idén is megrendezik – immár harmadik alkalommal – a Hét Domb Filmfesztivált a Komlói Színház- és Hangversenyteremben szeptember 9–15. között.

Wald K.

A szervezők célja ezúttal is a magyar filmgyártás maradandó kulturális értékeinek a közönséggel való megismertetése, közönségtalálkozók létrehozása, továbbá az alkotók szakmai megmérettetése. Mint ismeretes, a Hét Domb Filmfesztivál a magyarországi és a határon túli profi és amatőr filmesek alkotásainak versenyeztetésére létrehozott rendezvény.

Az előzsűri nemrég befejezte munkáját és ezzel kialakult a döntőbe jutott filmek listája – a kiválasztott alkotások kerülnek a Filmfesztivál zsűrije elé. Ezúttal is hat felnőtt és egy diák kategóriában várták a filmkészítők munkáit – összesen egy híján 200 művel neveztek az idei versenyre a filmrendezők. Ezek közül kategóriánként a legjobb tíz jutott be a döntőbe – ezeket fogja a Ternovszky Béla elnök, Reviczky Gábor és Thuróczy Szabolcs tagok által alkotott zsűri pontozni.

A Diák kategóriában külön zsűri értékel, így minden benevezett film versenyben van a Filmfesztivál díjaiért – ezek értékelése is folyamatban van.

A döntőbe jutott filmeket az egy hétre mozivá alakuló Komlói Színház- és Hangversenyteremben láthatja majd a közönség – megtekintésük, ahogy a fesztivál valamennyi programja, ezúttal is ingyenes. A verseny díjátadójára szeptember 14-én kerül sor. W. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában