művésztelep

2019.12.11. 08:45

Kiállítás nyílik Bicsérden

T.V.

Több mint negyed évszázada működik a Nemzetközi Művésztelep Bicsérden, a Toronygalériában november elején tartották a 26. bicsérdi művészeti alkotótábort. Az idei téma a víz volt, ennek az elemnek az emberekre gyakorolt hatása. A tábor keretein belül az általános iskolások is betekinthettek a művészek munkájába és kérdéseket tehettek fel számukra, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói és oktatói is részt vehettek a tábor munkájában.

Az alkotótáborban készült művek egy részéből kiállítást tartanak a Toronygalériában. A megnyitót december 13-án 17 órai kezdettel tartják, Vér József polgármester, H. Barakonyi Klára, a művésztelep elnöke és Nagy Csaba ország­gyűlési képviselő részvételével.

Az alkotások egészen február 15-ig megtekinthetőek lesznek a galériában. A kiállítás megnyitója után 18.30-kor tartják a falunapi ünnepséget a faluházban, melynek keretében a bicsérdi óvodások és iskolások adják elő karácsonyi műsorukat. Az estét Tóth Éva és Leblanc Győző Túl az Óperencián című műsora zárja majd.

(Kiemelt képünk egy korábbi kiállítson készült)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában