arckép

2021.02.18. 12:29

Alig múlt 23 éves, de már musicalsztár, s korántsem csak Pécsett

A tehetségkutató versenyeken számtalan csodás hangú énekest ismerhetünk meg, a többségük azonban egy-két év után eltűnik a süllyesztőben. Szerencsére akadnak olyanok is, mint Kusnyér Anna (2019. PTE Hangja 2.) aki nem vár felkérésekre, maga megy a feladatok után, könnyű- és komolyzenében egyaránt, és színpadon is mindig nagyot alakít.

Mészáros B. Endre

– Mikor fedezte fel énekesi mivoltát?

– Édesanyám orosz tolmács volt kulturális rendezvényeken, és hétévesen igen gyorsan elsajátítottam egy kórusfesztiválon az orosz kar teljes repertoárját. Ezt követően beírattak egy musical- és zenés színpadi stúdióba, ahol tíz évet töltöttem.

– Végzős a PTE Művészeti Kar magánének szakán. Akár hátra is dőlhetne, hiszen a diplomával jönnek a munkák.

– Én ennek az ellenkezője vagyok, hiszek az alázatos és kitartó tanulás erejében. Imádom például a könnyűzenei vonalat is, nem véletlen, hogy nemrégiben az önálló estemen Cserháti Zsuzsa számai mellett Norah Jonest, Aretha Franklint és Disney-filmdalokat énekeltem.

– Alig múlt 23, és a Harmadik Színház Ájlávjú off-Broadway darabjának egyik vezető szerepében hallhatjuk, láthatjuk. Szerelem ez első látásra?

– A színház nekem mindig nagy szerelem. Középiskolásként Veszprémben, a Petőfi Színházban az első főszerepem Vitay Georgina volt az Abigélből. Aztán a My Fair Lady-ben Eliza Doolittle-t játszottam, Esztergályos Cecíliával, Szombathy Gyulával egy színpadon, a darabot pedig Bálint András rendezte. De mentem tovább, s már itt vagyok Pécsett, ahol Balásy Szabolcs felkérésére játszom a Kinizsi, a nép fia musicalben, Götz Attila pedig annak a próbáiról hívott meg az Ájlávjúba énekelni.

– Kipróbált más stílusokat is?

– Volt egy funky-együttesünk, de megszűnt, amikor Pécsre jöttem tanulni. Viszont hosszú távon a könnyűzenében tervezem a jövőmet.

– Milyen az Ájlávjú belülről?

– Mint a való élet. Sokszínűen szerteágazó, mely végül kerek egésszé alakul. Sodró revü, rengeteg karakterrel, magam is hét-nyolc ember bőrébe bújok. Abban erős, hogy minden néző talál benne egy érzést, ami telitalálat az életének egy-egy mozzanatára.

– Egy örökké vidám lányt kell elképzelnünk, aki reggeltől estig énekel?

– A sportok is nagyon érdekelnek. Hetente ötször futok 6-10 kilométereket, de a zene nem csak hivatás, kikapcsolódás is.

Otthon oroszul beszélgetnek

Kusnyér Anna 1997-ben született Veszprémben. A művészi elkötelezettséget örökölte, édesanyja kitűnően rajzol és fest, édesapja zenélt, és jól énekel. Veszprémben nyelvi előkészítős gimnáziumban érettségizett, jól tud angolul, édesanyja orosz származású, vele otthon mindig oroszul beszél, de németül sem tudnák eladni. A PTE Művészeti Karán magánének szakon végzős és itt a tanulmányai folytatását tervezi. A zenés színjátékok mellett újabb önálló koncertet szervez, de hozzáteszi: „Meglátjuk, hogy hová visz a színházi élet, mert ez a vonal is nagyon tetszik!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!