nem tudunk unatkozni

2021.06.12. 09:18

A ZSÖK is bekapcsolódott a kultúrkínálatba Pécsen

Teljes gőzzel üzemelnek már a mozik, színházak, múzeumok és most a Zsolnay Örökségkezelő is beszáll a kulturális programsorozatba: csak ebben a hónapban félszáz programmal várják a nagyérdeműt.

M. B. E.

20201006 Pécs Hét végéig tartó harmonikafesztivál kezdődött a nyitókoncerten a Pécsi Harmónika Quartett szerepelt Kéméndi Tamás harmónikaművésze vezetéséável a Nick udvarban. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Érdemes például bekalkulálni az esti sétákba a Hild udvart (a Művészetek és Irodalom Háza belső szabadtéri részét), mert itt Hild Kultudvar elnevezéssel táncházakkal, koncertekkel, irodalmi beszélgetésekkel és kisebb színházi előadásokkal igyekeznek folyamatosan szórakoztatni a belvárosban nézelődőket. Ez a sorozat egész nyáron zajlik, és első eleme június 11-én a Tanac Táncház volt. Kéméndi Tamás harmonikaművész szólóestje következik 19-én, majd július 1-jén Görföl Balázs esztéta beszélget Kiss Tibor Noé íróval. A Művészetek és Irodalom Házában tart közös előadói estet Dragomán György író (például A máglya alkotója) és Szabó T. Anna költő június 22-én.

Folytatódik a Zsolnay Kulturális Negyedben a Pirogránit Esték sorozat: ennek keretében június 17-én a Karosi Júlia Quartett ad jazzműsort, június 18-án Szeder következik, 24-én a Juhos Együttes hoz moldvai csángó népzenét, 25-én pedig Boebeck és a Lázár tesók lemezbemutató koncertje lesz.

Az újabb tematikus séták közt extrának ígérkezik a Cella Septichora Látogatóközpontban az Amiről a sírok mesélnek című program. Szintén újdonság a Zsolnay és szecesszió című idegenvezetés június 12-én a Negyedben.

A Kodály Központban június 15-én különleges páros hangversenyre készülhetünk, Lajkó Félix hegedül és Balázs János zongorázik. Jön továbbá a belvárosba egy képzőművészeti fesztivál, a LOKART, melyet július 15–18. között rendeznek meg első ízben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában