Drávaszabocs

2021.06.01. 08:00

Halászlé rotyog majd a bográcsokban a fesztiválon

Szombaton Halászléfőző Fesztivált rendeznek Drávaszabolcson, az Ifjúsági Parkban.

Zs. K.

Tiszai halászlét merítenek kis bográcsba a halászlé hungarikummá nyilvánítása alkalmából szervezett rendezvényen a Tiszafüredhez tartozó Tiszaörvényen 2017. április 7-én. A Hungarikum Bizottság március 21-én a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat, valamint a tiszai halászlét.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A halfőző versenyre 10–12 fős csapatok jelentkezését várják, a szervezők minden csapat számára biztosítanak 5 kilogramm tisztított halat, fát a főzéshez, és egy sörpadgarnitúrát. Minden egyéb hozzávalóról és eszközről a jelentkezőknek kell gondoskodniuk. A főzőversenyre a [email protected] e-mail-címen lehet jelentkezni a csapattagok nevének leadásával, június 1-ig.

A nevezés ingyenes, a program a „Helyi identitás és kohézió erősítése Drávaszabolcson” elnevezésű európai uniós forrású pályázati projekt keretében valósul meg. E program keretében már több kisebb-nagyobb rendezvényt is tartottak, legutóbb gyereknapon számos meglepetéssel készültek a kicsik és nagyok számára.

A fesztiválon a csapatok már reggel 9 órától elkezdhetik a főzést, ebéd után színpadi programokkal is várják az érdeklődőket. Fellépnek többek között a helyi iskola tanulói, a Kikerics Néptáncegyüttes, a Vasasi Bányász Fúvós­zenekar, a Csillag Mazsorett Csoport, a Timeless Linedance Country Club és az Abba Sisters.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában