Hurrá!

2021.06.25. 10:24

Megnyílik újra a várban a Siklósi Szalon

Az idén 30 éves a Siklósi Szalon, a több mint 70 alkotó munkáit bemutató kiállítást a szombati megnyitó után augusztus 1-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Siklósi Várban.

Zs. K.

Forrás: Siklósi vár hivatalos Facebook oldala

Kovács Ferenc festőművész, a Siklósi Szalon szervezője elmondta, a művészek szabadon választott tematika alapján készítették alkotásaikat, és a hagyományokhoz híven most is mindenki a legújabb munkáját mutatja be a kiállításon.

A Szalon 1991-ben harminc alkotóval kezdődött, a villányi művésztelep és a siklósi alkotótelep művészeinek bemutatkozásaként, mára 70 tagja van, felerészt megyén belülről, felerészt az ország különböző, távolabbi pontjairól. Akad köztük néhány Kossuth- és Munkácsy-díjas, és igen változatos a tárlat, a legmodernebb művektől a klasszikusig minden megtalálható itt. Az idén Szlovéniából is vannak vendégművészek.

A megnyitó szombaton 17 órakor koncerttel kezdődik, majd Riegl Gábor, Siklós polgármestere köszönti a vendégeket, a kiállítást pedig Cs. Tóth János művészettörténész nyitja meg. Részt vesz dr. Őri László, a megyei önkormányzat elnöke is, aki díjat ad át az egyik baranyai művésznek. A Bükkösdi László emlékére alapított díjat Havasi János újságíró adja át az egyik alkotónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában