Kedélyház

2021.07.04. 13:30

Tárt kapuval hívogat már Méri nyitott portája

A Keszthelyi család öt éve indult el Budapest mellől vidékre, mára pedig övék a leglátogatottabb udvar Magyaregregyen, ahol a Kedélyház lekvárjait sem kell senkinek bemutatni, hiszen ők készítik.

G. E.

Forrás: facebook

Az első nagyobb eseményen rögtön aranyérmes lett a házilag főzött portéka. A kellő lendületet megadva úgy gondolták, hogy a legjobb ötlet, ha vendégszeretetüket is megmutatják a helyieknek, ezért két évvel később kertjüket is kinyitották a látogatók számára.

Ez a Nyitott Porta, ide bárki bejelentkezhet. Egyféle ételt főznek, a vendég is részt vehet az elkészítésében, közben pedig elleshet néhány fortélyt, amit például az egyedülállóan finom kenyér készítésekor alkalmaz a háziasszony.

A porta kiteljesedése az Egregyi Sokadalom, ahol minden hónap második szombatján vásári forgatag alakul. A gasztronómia és a művészet találkozása. A következő ilyen alkalom július 10-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában