három napos vigadalom

2021.10.03. 12:31

Ismét megteltek a villányi utcák a Vörösbor Napokon (galéria)

A Diófás tértől a pincesoron és a Fő téren át a Rendezvénytérig hömpölygött a tömeg a Villányi Vörösbor Napok második napján.

Zs. K.

Fotó: Zs. K.

„Villány, a bor városa” 33. alkalommal rendezte meg három napos nyár-záró és ősz-köszöntő ünnepi rendezvénysorozatát, amely számos különleges programmal várta a bor-, a gasztro-kultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket. A szombat délutáni programok sok látogatót vonzottak, volt egyebek mellett szüreti felvonulás, ünnepélyes borcsapolás, pinceséták, borkóstolók, traktoros ördögárok túra, és kovácsbemutató, továbbá gyerekelőadások és este koncertek is szórakoztatták a közönséget. A hagyományokhoz híven a Villányi Borrend avatót tartott: ezúttal Őri Lászlót, a Baranya megyei önkormányzat elnökét és Bánki Erik országgyűlési képviselőt avatták borlovaggá, miután a borrendi tagok megbizonyosodtak arról, hogy a jelöltek fel tudják ismerni a Villányi Borvidék zászlós borát, a Cabernet Franc-t. Ezt követően bemutatták, hogy a hegy szellemét ki tudják engedni a palackból, azaz jól bánnak a dugóhúzóval. A palacknyitás után pedig az utolsó próbatétel következett, a hegy szellemét vissza kellett zárni a palackba kézi dugózóval.

 

Vasárnap, a fesztivál zárónapján 10 órától a Diófás téren Ökumenikus Istentisztelet zajlik. Délután balett bemutató, zenés gyerekelőadás, és operett slágerek is szórakoztatják a közönséget a Diófás téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában