hurrá!

2021.10.03. 19:07

Több település zenekara jutott hangszerekhez a pályázati támogatásnak köszönhetően

W. K.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Régóta vágyott hangszerekkel, népviseletekkel gazdagodhattak a térség hagyományőrzői a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület által elnyert mintegy 13 millió forintos uniós vidékfejlesztési támogatásnak köszönhetően az elmúlt időszakban. A nagyszabású, több települést érintő projekt – amelynek legfontosabb célja a turizmus fellendítésén túl a hagyományok és közös értékek ápolása a fiatal generációk aktív részvétele mellett – a közelmúltban ért véget.

A nemzetközi pályázat keretében több hangszer beszerzésére is sor került: a mázai Bányász Fúvószenekar a támogatásnak köszönhetően egy B-tubát kapott, a pályázati forrás lehetőséget adott arra, hogy egy tenorkürtöt és egy F-tubát vásároljanak a Szászvári Fúvószenekar részére, ezenkívül a mágocsi önkormányzat egy pianínóhoz, Sásd városa pedig timpani üstdobokhoz jutott. A projekt részeként megvásárolt hangszerekre nagy szükségük volt az érintett együtteseknek színvonalas előadásaikhoz, ezeket saját erőből ugyanis nem tudták volna előteremteni.

A Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület minap megjelent tájékoztatója szerint a program keretében a térség hagyományőrző együttesei közül több is népviselettel, cipőkkel, csizmákkal és egyéb kiegészítőkkel gazdagodott – a felszereléseket három település néptáncosai között osztották szét. A Magyar­egregyi és a Hosszúhetényi Hagyományőrző Egyesületek, valamint a Szászvári Ifjúsági Egyesület tagjait tudták támogatni ezekkel a fellépéseikhez elengedhetetlen kellékekkel, a szászváriak esetében kiemelkedően nagy örömet okozva sok fiatal tehetség számára.

A nemzetközi pályázat fontos részét képezte az erdélyi Sóvidék-Hegyalja LEADER Egyesülethez szervezett tanulmányút is, amelynek célja a kulturális együttműködésen túl a helyi termelőkkel, turisztikai szolgáltatókkal való kapcsolatfelvétel volt, illetve a bevált és jól működő gyakorlati tudnivalók átvétele. A látogatásra augusztus utolsó hétvégéjén került sor, az út során sok izgalmas élménnyel és emberi kapcsolatokkal lettek gazdagabbak a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában