lezárul egy korszak?

2021.10.30. 20:00

Több újságos is bezárt Pécsen, még a buszjegy vásárlása is nehézkessé vált

Sorra tűnnek el a belvárosi újságárus standok.

M. R.

bezárt újságospavilonok

Fotó: AS

A klasszikus kis bódékban nem csak hírlapokat, magazinokat, képregényeket, de buszjegyet is lehetett vásárolni, ám az utóbbi időben a helyzet átalakulóban van. A témát illetően megkerestük a Lapker Zrt.-t.

– Szerencsére a nyomtatott sajtó iránt még mindig óriási a kereslet, amellett természetesen az online platformok erősödése is érezhető – mondta el Szirtes Bernadett képzési, kommunikációs és marketingvezető.

A belváros két meghatározó helyszínén, a Széchenyi téren, illetve a Konzum alatti buszmegállóban is bezárt az addig évek óta működő újságárus stand. A távolsági buszmegálló északi oldalán álló is hasonló sorsra jutott, s nem működik már a Kórház téren, a Zsolnay-szobornál és a 48-as téren, és a Nagy Imre úton sem.

Működik viszont a vásárcsarnokkal szemben található újságos, valamint a Rókus sétányon és a Csontváry sétányon is. Relay üzlettel Pécsen az Ybl Miklós úton, a vasútállomáson, a távolsági buszpályaudvaron is találkozhatunk. Inmedio az Árkádban, a Kincses úti, illetve a Budai vámnál elhelyezkedő Tescóban működik.

Ahogyan azonban a Lapker képviselője is elmondta, egyéb értékesítési csatornákon keresztül érhetők el a nyomtatott sajtótermékek, s reményeik szerint az olvasók ebbe az irányba fordulnak.

A Széchenyi téri stand bezárását illetően egyik olvasónk csalódottságnak adott hangot.

– Megvolt a saját hangulata a helynek. Nem csak újságot, buszjegyet, gyerek-kiadványokat lehetett vásárolni, de még a kártyás telefont is feltölthettük. Speciális havi kiadványokat, amelyeket egyébként nem árultak, megrendelték személyesen nekem, így tulajdonképpen csak annyi volt a dolgom, hogy adott időben elsétáljak és átvegyem azokat – mondta az olvasó.

Nehézséget jelent a buszjegyvásárlás kérdése is.

– Eddig mindig a Széchenyi téren, vagy a Konzum alatti árusnál váltottam jegyet. Most nehéz, mert az Árkádban lévő Inmedio kiesik, így csak a dohányboltok maradnak, de többször megesett, hogy ott már elfogyott. Fiatalok, gyerekek ide be sem mehetnek, nekik így a túlárazott, buszon való vásárlás marad csak elérhető – fogalmazott egy másik pécsi lakos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában