Advent

2021.11.28. 14:31

Mesefigurák lepik el idén az édes falu házait

Csipkerózsika, Jancsi és Juliska, repkedő boszorkányok, angyalok, nyulak, rókák, rénszarvasok költöznek idén a geresdlaki mézeskalácsfaluba. Évek óta dolgos kezek elkészítik a település kicsiny mását mézeskalácsból, amit a nagyközönség advent első vasárnapjától csodálhat meg a településen.

Zs. J.

Fotó: L. P.

Idén a geresdlakiak álmodtak egy nagyot, mesefalut hoztak létre. Jancsit és Juliskát a közeli kiserdőbe költöztették, Csipkerózsikának egy geresdlaki házikóban ágyaztak meg, míg a település felett jóságos boszorkányok repkednek seprűiken, a templom felett pedig angyalok hada sorakozik.

Idén több héten át készítették a mézeskalácsból a mesefigurákat, állatokat, házakat, templomokat, közintézmények épületeit a geresdlakiak. A felnőttek munkáját óvodás és iskolás gyerekek segítették. Összesen 70 kilogramm lisztet, 30 kiló porcukrot, 300 darab tojást, 1/2 kilogramm szódabikarbónát, 7 liter mézet, 20 csomag fahéjat használtak fel az építkezéshez.

A mézeskalácsból készült mesefalu megnyitója advent első vasárnapján, november 28-án délután öt órakor lesz a régi iskola épületében, a Hunyadi utca 21-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában