KFKP

2021.12.05. 14:38

Véget ért megyénk eddigi legnagyobb kulturális képzése

Múlt héten tartotta projektzáró rendezvényét a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) Baranyában a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házban.

TL

Forrás: NMI

Az NMI 2020. decemberében indította útjára országos Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Programját (KFKP), melynek célja a vidéki települések közművelődési feladatellátásának megsegítése, valamint a jövő szakembereinek OKJ-s képzése – adták hírül sajtóközleményükben.

A projekt lényege, hogy minden egyes település rendelkezzen képzett közművelődési szakemberrel, aki segíti a község kulturális és közösségi életét, programokat szervez, foglalkozásokat tart és figyelemmel kíséri a pályázatokat.

Baranya megyében 272 település, 278 munkatársa vett részt a szerveződésben, amelyen belül 6 középfokú (Szigetvár, Sellye, Siklós, Mohács, Sásd, Pécs) és 1 felsőfokú (Pécs) OKJ-s képzést valósítottak meg. Mindemellett létrejött egy szorosan együttműködő, a jövőben egymást is segítő hálózat.

Fotó: NMI

A múlt heti, záró rendezvényen a köszöntő után koncertet adott a Szélkiáltó Együttes, majd állófogadás következett.

A KFKP-nek köszönhetően, országosan először megyénkben, november 1-től a megyeszékhely mellett két városban is megnyithatta saját irodáját az NMI, így Sásdon és Sellyén is várják a térség településeiről a közművelődési feladatellátókat, hogy tovább segíthessék munkájukat.

Fotó: NMI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában