Hurrá!

2022.01.25. 09:56

Farsangra készül már a vajszlói óvoda

Farsangi bált tartanak a Vajszlói Aprófalva Óvodában – a járvány miatt idén csak a gyerekek és az óvodai dolgozók vesznek részt a programon február 25-én délelőtt.

Mohay Réka

Az ovis farsangon gyakori program a körtánc (illusztráció)

Forrás: MW

– A járvány előtt a farsang mindig nyitott program volt, s biztattuk a szülőket is, hogy öltözzenek jelmezbe – mesélte Borbás Csabáné óvodavezető. – A közös nyitóeseményen mindig készül egy csoport rövid köszöntővel, elhangzanak hagyományőrző farsangi rigmusok, közösen éneklünk. 

 

Ezt követően a csoportokban zajlanak az események, az óvónők tréfás vetélkedőkkel, közös tánccal készülnek a gyerekeknek. 

 

– Megcsodálhatják egymás jelmezeit is, szeretnek szerepjátékokat játszani bennük. A kislányok körében a Jégvarázs és a hercegnős, tündéres jelmezek a legnépszerűbbek, a fiúk pedig szívesen bújnak szuperhősök bőrébe, Pókemberek idén is lesznek, mindenféle színben – mondta Borbás Csabáné. 

 

A programot kis közös tánccal zárják, s a farsangi időszakot majd hamvazószerdán zárják a néphagyomány szerinti kiszebáb elégetéséve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában