Színeink felétek

2022.02.25. 14:47

Zenével és tánccal népszerűsítik a közelgő előadásukat

Vakok és látók közösen táncolnak, zenélnek, s alkotnak majd a pécsi színpadon.

MH

Forrás: Madam Facebook oldala

Ahogyan már korábban is megírtuk, a m.a.d.a.m. társulat jelenleg egy összművészeti, inkluzív projekt létrehozásán dolgozik. A Színeink felétek című táncszínházi előadás során a csapat – vak vendégművészekkel kiegészülve – a színek jelentésrétegeinek felfedezését szeretné bemutatni. 

 

A készülő előadás anyagi forrását különböző támogatásokból szeretnék beszerezni. Mindenkit várnak az adománygyűjtő eseményekre, akik amellett, hogy táncolnának, vagy koncertet látogatnának, anyagilag is támogatnák a projekt létrejöttét. A befolyt összeget a darab megvalósítására szánják, hogy minél minőségibb előadással fogadhassák az érdeklődőket. 

A képen Horváth Réka és Kopa Marcell (vak előadóművész).

A januári Tánckóstoló sikeressége után február utolsó hétvégéjén ismét adománygyűjtő tánckurzusra invitálnak mindenkit a Hágen Mozgásműhelybe. Február 25-én és 26-án is Nagy Enikő modern-kortárs, illetve Horváth Réka partnering, kontakt improvizációs órája lesz látogatható. Betekintést nyújtanak egymást követő két napon azokba a mozgásformákba, melyek jellemzően az előadásban is visszaköszönnek majd. 

- Egyrészt egy nyitott és biztonságos közeget szeretnénk biztosítani olyanoknak is, akik még sosem táncoltak, nem próbáltak ki ilyenfajta mozgást – nyilatkozta Horváth Réka előadóművész.

 

A fentek és lentek, a közel és távol

Nagy Enikő zenében, kreativitásban és mozdulatokban hozza el a szabadságot. Az óráján a testek organikus vonalai találkozhatnak a földdel és levegővel, a jelenlévők megérezhetik a dinamikát, a lágyságot, és az ehhez vezető utat.

 

Hogyan tudunk együtt mozdulni olyannal, akit nem is ismerünk?

A Horváth Réka által vezényelt kontakt tánc mindenkinek szól, mert érintésen keresztül a testek kommunikálnak egymással, létrehoznak egy csak abban a pillanatban létező közös nyelvet. Páros és csoportos improvizációs gyakorlatok is várnak a résztvevőkre. 

A képen Kardon Annamari (vak előadóművész) és Horváth Réka.

Ott a helye mindenkinek, aki szeretne egy kiadósat táncolni és egyben egy jó ügyet támogatni! 

- A fő célunk, hogy népszerűsítsük a csapatunkat, a missziónkat, amit csinálunk. Azért is igyekszünk minél több ilyen alkalmat szervezni, mert szeretnénk, hogy minket is megismerjenek, lássák, hogy kik vagyunk és mit csinálunk. Az eseményekből befolyt összeget a projekt költségeire fordítjuk, hogy az előadás technikai háttere megvalósulhasson. Ebből biztosítjuk majd többek között a jelmez- és a fénytervező költségeit is - mondta lapunknak Horváth Réka.

 

Nem maradunk program nélkül a következő hónapokban sem 

  • Március 18-án a hétvégi eseményhez hasonlóan Nagy Enikő és Horváth Réka fog adománygyűjtő kurzust tartani 17:00-18:30 óra között a Hágen Mozgásműhelyben.
  • Március 20-án 11:00-kor reggelihez szól majd a nóta. Adománygyűjtő brunch koncertet tartanak Pécsett, a Caflisch Cukrászdában.
  • Április 1-én 19:00 órakor improvizációs estet rendeznek a Hágen Mozgásműhelyben adománygyűjtés céljából. Az eseményen két látássérült és két látó táncos/zenész fog szerepelni (Horváth Réka, Kardon Annamari, Nagy Enikő, Kopa Marcell), és további meghívott zenészek.
  • Április 2-án 11:00-kor Kardon Annamari, az egyik látássérült művész fog kurzust tartani a Hágen Mozgásműhelyben, ahol a zene és a tánc fonódik össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában