Ez igen!

2022.03.24. 14:00

Jövendőbeli védőügyvédként az éneklés a mindene a baranyai lánynak

Különleges hangjára nem csak szülei és tanárai, de egy támogató énekstúdió is felfigyelt. Dienes Rebeka szabadidejében dalokat dolgoz fel, amelyek saját Youtube-csatornáján meg is hallgathatóak.

Czine Vanessza

Mióta tölt be nagyobb szerepet az életében az éneklés? 

Kiskorom óta szerves része az életemnek, általános iskolában többnyire népdalokat énekeltem, aztán gimnáziumban fogalmazódott meg bennem, hogy mindenképpen szeretnék erre nagyobb hangsúlyt fektetni, többet elérni vele.

 

A Dzsászti Énekstúdió tagja, honnan jött ez a lehetőség?

Dzsásztit egy ismerősöm ajánlotta még 2015-ben, azonnal meg is kerestem őt, majd pár héten belül el is mentem hozzá a felvételire. Nagyon izgultam, hiszen abszolút nem voltam ebben jártas, de gördülékenyen ment a meghallgatás és legnagyobb örömömre felvételt nyertem.

 

Rengeteg eseményt tudhat már a háta mögött, mit tart a legjelentősebb fellépésének? 

Ez egy nagyon jó kérdés, több ilyen is van. Számomra az egyik legjelentősebb színpadra lépés az Aradon volt 2016-ban, egy nemzetközi énekversenyen, ahol I. helyezést értem el. Nagyon sokat készültünk rá Dzsásztival, és végül meglett a munkánk gyümölcse, szóval szerintem mondhatom, hogy ez mindkettőnknek emlékezetes esemény volt.
A másik számomra sokat jelentő fellépés pedig tavaly októberben volt, a Kodály Központban, ahol zenekarral állhattunk színpadra. Hatalmas élmény volt azon a színpadon, ennyi ember előtt, profi zenészekkel előadni. Azt hiszem, ezeket sosem fogom elfelejteni.

 

Esetleg a jövőben számíthatunk-e egy nagyobb projektre, akár tehetségkutatóban való részvételre? 

A Dzsászti Énekstúdióval rendszeresen fellépünk a város fesztiváljain, a Pécsi Advent rendezvényen, illetve mindig tartunk évvégi koncerteket is, ahova minden érdeklődőt szeretettel és rengeteg izgalmas pillanattal várunk.
Emellett természetesen igyekszem időnként eljutni a stúdióba és felvenni néhány dalt, amit bármikor kedvükre hallgathatnak az emberek.

Tehetségkutatóban való részvétel nem szerepel a terveim között, jelenleg nem is lenne rá kapacitásom és időm sem. 

 

Otthon a család számára már egy élő rádiónak számít? 

Így van, ráadásul minden tevékenységem közben énekelgetek, vagy ha esetleg nem énekelnék, akkor zenét hallgatok. 
A családom nagyjából már megszokta a hangomat, de minden fellépésen ugyanolyan büszkeséggel hallgatnak, mintha először hallanának. Azt hiszem ez az, amiért igazán érdemes ezt csinálni, ha láthatom, hogy az éneklésemmel hatással vagyok másokra.

 

Védőügyvédként szeretne majd dolgozni az ócsárdi fiatal lány
Dienes Rebeka negyedéves joghallgató a Pécsi Tudományegyetemen, diplomáját jövő nyáron fogja megszerezni. Jelenleg gyakornokként dolgozik egy irodában, ami csak még inkább megerősítette abban, hogy számára tökéletes döntés volt a jog, annak ellenére is, hogy egy igen nehéz szakmáról van szó. A jövőben védőügyvédként szeretne majd dolgozni, mivel a büntetőjog érdekli a leginkább. Mindezek mellett az énekléssel soha nem fog felhagyni, de egyelőre úgy érzi, hogy inkább a hobbi szerepet tölti be az életében. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában