Folytatódik a hagyomány

2022.04.22. 10:01

Zeneszóval töltik meg a város utcáit Szigetváron

M. R.

A hagyományt folytatva április 23-án tartják a IX. Szigetvári  Nemzetközi Fúvós Fesztivált. A rendezvényt 2012-ben indította a Szigetvári Fúvósokért Alapítvány a város „Civitas Invicta”, azaz a Leghősiesebb Város címmel való kitüntetése alkalmából.

A Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar mellett a Zágrábi Fúvószenekart, a Barcsi Városi Fúvószenekart, a Pécsváradi Városi Tűzoltózenekart és a Tatai Dandárzenekart is hallhatjuk.

A program 11-kor kezdődik menetzenével Szigetvár utcáin. A zágrábi muzsikusok a Szabadság utcai Juranics-szobortól indulva haladnak a Turbéki utcán át a Vigadóig, a barcsi zenészek a Szent István Kórháztól a Tüskevár utcán át a Batthyány utcáig. A pécsváradi tűzoltózenekar a Görösgali utcától a Bem utcán át ér a Széchenyi utcához, a szigetvári fúvósok a Zrínyi tértől a Radován téren át a zeneiskoláig menetelnek.

Az ünnepi megnyitó 4 órakor lesz a Zrínyi téren. A zenekarok bevonulása után a helyiektől a város Gersy Károly komponálta fanfárja hangzik fel, majd az öt zenekar közös műsorszámai következnek. Menetzenével vonulnak a Vigadóba, ahol ünnepi hangversennyel is tisztelegnek a várvédők előtt. Közreműködnek a Szigetvári Zrínyi Gárda tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában