Hajtogathatjuk a magunkét

2022.07.17. 11:10

Pécs lesz idén augusztusban a házigazdája a Nemzetközi Origami Találkozónak

Augusztus 12. és 14. között Pécs lesz a házigazdája a 32. Nemzetközi és Országos Origami találkozónak. Az eseményre a papírhajtogatás szerelmesei mellett mindenkit várnak, aki szeretne belekóstolni az origami művészetébe. A programok között szerepel ugyanis oktatás különböző nehézségi fokozaton, méghozzá a kezdőtől egészen a profi szintig.

Radnai Balázs

Fotó: Shutterstock

A Miroslav Krleza Iskolaközpont (Szigeti út 97.) lesz a helyszíne a 2022-es Nemzetközi Origami Találkozónak, ahová nem csak profi papírhajtogatókat várnak, hanem bárkit, aki szívesen megismerkedne ezzel a Japánból eredeztetett alkotói műfajjal. Hazánk legjobb mesterein kívül a Horvát Origami Kör is jelezte már érkezését, míg az esemény díszvendége Svájcból érkezik majd, méghozzá a sok ezer követővel rendelkező szlovák origami mester, Dása Severova, aki nemzetközileg elismert egyedülálló technikája miatt, mellyel elképesztő geometrikus formákat képes megalkotni egyetlen papírlapból. Ráadásul a kivételes technikáját tanítani is fogja majd a résztvevők számára.

- A Covid alaposan megcincálta az origami közösség éves találkozóit és sokan még idén sem mernek utazni, csak online jelentkeznek majd be, így előreláthatóan ezúttal csak a kontinensünkről érkeznek majd résztvevők – meséli Sági Judit, az eseményt szervező Magyar Origami Kör elnöke, aki elárulta, hogy az iskolaközponton kívül számos külső helyszínen is lesznek majd programok az origami szerelmeseinek

Augusztus 11-én a nulladik napon sokác vacsorával indul a programsorozat, melynek végén azért már jut egy kis idő az első papírhajtogatásokra. 12-én délelőtt az Orfűi Medvehagymaházban a résztvevők egy július 30-án megnyíló japán origami kiállítást néznek meg, ahol egy előadást hallhatnak majd a sárkánylegendákról, majd megtanulhatnak különböző nehézségi fokozatú sárkányokat hajtogatni.

– Az eseménysorozat legsűrűbb napja, augusztus 13-án szombaton lesz, amikor reggel 9-től délután 18 óráig egyszerre hat különböző nehézségi szinten lesznek oktatások párhuzamosan, majd vacsora után kimegyünk a Széchenyi térre, ahol világító virágokat fogunk hajtogatni és ezekkel dekoráljuk majd ki a belvárost a Fényfesztivál nem hivatalos utózöngéjeként – avat be a részletekbe Sági Judit.

A Pécsett sorra kerülő nemzetközi találkozó egészére is lehet karszalagot vásárolni, de lesznek napijegyek is, melyekért egy origami kezdőszettet kapunk cserébe, amivel nekiállhatunk kitanulni a papírhajtogatás művészetét. A rendezvényről bővebb felvilágosítást a [email protected] e-mail címen vagy a 06-30-901-3254-es mobiltelefon számon lehet kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában