Kutatók

2022.10.22. 13:54

A Dűne és Középfölde világát vizsgálták

A közelmúltban, a Margó Irodalmi Fesztiválon mutatták be az Athenaeum Kiadó gondozásában megjelent, a „Téridőn is túl” című kötetet, melynek két fejezete pécsi kutatók – Lente Gábor és Pirisi Gábor – tollából származik.

bama.hu

A Nagy Ádám szerkesztette munka egy sorozat ötödik, egyben záró kötete, amelyben különböző szakterületek képviselői mutatják be olyan népszerű történetek, filmes univerzumok kapcsolódását a tudomány világához, mint például a Harry Potter, a Star Wars vagy a Marvel univerzuma. Ebben a kötetben korábbi pécsi kapcsolódások után a Természettudományi Kar két oktatója is szerepet vállalt: Dr. Lente Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Kémiai Intézet professzora a Dűne világának tudatmódosító narkotikumát, a fűszert vizsgálta egy (földi) vegyész szemével, míg Dr. Pirisi Gábor, a Földrajzi és Földtudományi Intézet egyetemi docense településföldrajzi vonatkozásokat keresett a Tolkien által teremtett Középföldén.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában