Várják a jelentkezőket

2022.10.28. 21:11

A roma népmesék világát elevenítik fel

M. R.

A cigány népmesék sokszínű, kalandos és sokszor tanulságos világát már több könyv és animációs filmsorozat is felfedezte, megörökítette. Ezt a gazdag örökséget kívánja erősíteni és továbbéltetni a pécsi Gandhi Gimnázium is. Ismét cigány/roma mesemondó versenyt rendeznek ugyanis a korábbi hagyományokhoz híven november végén. Olyan általános iskolás diákok jelentkezését várják, akik bármilyen témájú mesét szívesen adnának elő a cigány/roma mesekincsből. Az előadott történeteket akár beás, akár romani (lovári), akár magyar nyelven is tolmácsolhatják a fiatalok. A szervezők értékes nyereményeket és élményeket ígérnek a résztvevőknek.


A versenyre november 15-ig lehet jelentkezni az online kitöltendő jelentkezési lap segítségével, amely a Gandhi Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Facebook-oldalán is elérhető. A versenyre november 23-án délelőtt tíz órától kerül sor a Komját Aladár utca 5. szám alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában