Kiderül a római villa titka

2022.10.20. 11:36

Hétfőnként a régészeké lesz a főszerep a művelődési központban

Régészeti, történelmi ismeretterjesztő előadásokkal várja novemberben hétfő esténként a település könyvtárában az érdeklődőket a Mohács 500 Csatatér- és Hadszíntérkutató Egyesület, és a Hosszúhetényi Nemes János Művelődési Központ.

W. K.

Illsuztráció.

Fotó: Microgen

Első alkalommal november 7-én a hetényi római villa kutatásának újabb eredményeiről számol be dr. Szabó Máté, régész. November 14-én Haditechnika a késő középkorban címmel dr. Haramza Márk történész tart előadást, a rendezvényen közreműködik a Siklósi Sárkányos Lovagrend, és a Haramza-testvérek, bemutatva a középkori magyar harci kultúra látványos, élménygazdag elemeit.

November harmadik hétfőjén Neményi Réka régész és Dr. Pálfi György antropológus a mohácsi III. számú tömegsír feltárásnak részleteibe avatják be a közönséget, a Magyar Falu Program keretében megvalósuló rendezvénysorozat zárásaként, november 28-án pedig a pusztabányai üveghutáról tart előadást Gallina Zsolt, régész. 

Címkék#régészet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában