Országos Könyvtári Napok

2022.10.11. 15:26

Kreatív időutazásra hívta a játékos kedvű olvasókat a szentlőrinci könyvtár

A helyismereti játék címe Szentlőrinc régen és ma, s a résztvevőnek archív fényképekről kellett kitalálniuk, hol készültek.

M. R.

Forrás: Szentlőrinci Könyvtár

Akinek sikerült rájönni a megfejtésre, szelfit kellett készítenie a helyszínen, ezzel egyúttal bemutatva, hogyan változott azóta az adott utcaszakasz, épület. A verseny eredményhirdetésére október 12-én kerül sor, a hibátlanul teljesítő játékosokat zsákbamacska nyereménnyel jutalmazzák.

A könyvtár plakátkészítő pályázatára is számos színes, kreatív alkotás érkezett, amelyek megörökítették a könyvtárbajárás és az olvasás örömeit. Ezeket a Városi Könyvtár Szentlőrinc Facebook-oldalra is feltöltötték a szervezők, s a közönség szavazatai döntik el, melyik munka készítője nyeri a kihívást. A szavazás október 21-éig tart a plakátokra.

Mindez az Országos Könyvtári Napok keretén belül zajlik, a múlt hét végén könyves pikniket is tartottak az érdeklődőknek teával, aprósüteményekkel, valamint ingyen könyvturkáló és könyvcserebere programokkal. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában