Kiemelkedő esemény

2022.10.10. 11:36

Októberben ismét nyit a helyi alkotók tárlata

Idén is meghirdette az önkormányzat a Mohácsi Képző- és Iparművészeti Szalont.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Shutterstock

A művészeti- és társasági élet kétévente esedékes, egyik legkiemelkedőbb eseményére a mohácsi, illetve a városból elszármazott amatőr és hivatásos művészek adhatták be pályaműveiket.

A tizenötödik alkalommal sorra kerülő esemény megrendezésével elsősorban az a célja az önkormányzatnak, hogy a város nagy múltú, rangos képző- és iparművészeti életének megőrzése és fejlesztése érdekében az amatőr és hivatásos alkotók is bemutatkozási lehetőséghez juthassanak.

A tét nem kicsi, ugyanis a zsűri, illetve a közönség által kiemelkedőnek minősített művek alkotóinak önálló kiállítás lesz a jutalma. A benyújtott munkákból hivatásos szakmai zsűri válogatása alapján október 14-én nyílik meg a szalon a mozi emeleti kiállítótermeiben.

A kiállított munkákból a tervek szerint katalógus is készül, ebben a beválogatott alkotók egy-egy művének reprodukciója és a művész bemutatása, ars poeticája, címe szerepel majd.
A szalonra legfeljebb három, olyan újonnan készült munkával lehetett pályázni, amely nem szerepelt még kiállításon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában