Színpadon Molnár Ferenc regénye

2022.12.12. 13:31

A Pál utcai fiúk énekelnek és táncolnak a Lauber Dezső Sportcsarnokban

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotásának tartják Molnár Ferenc regényét, amelyből 2016-ban musicalt készítettek és az ősbemutató óta máig töretlen sikerrel játszák országszerte. December 12-én mi is részesei lehetünk Pécsen a darabnak, amelynek a Lauber Dezső Sportcsarnok ad otthont két alkalommal, délután 2 órakor és este 7 órakor.

Cz. E.

Fotó: Török János

A fiatalokat és felnőtteket egyaránt megérintő műből Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián készített színpadi változatot. A világhírű regény alapműnek számít, amelyben az emberi társadalom természetéről, a hősiességről, az árulásról, az esendőségről és a hazaszeretetről esik szó.

A drámai helyzeteket jól fokozzák a mai hangzású zenék és a dalszövegek, amelyek meghallgatásuk után is velünk maradnak. Elég csak a Mi vagyunk a grund című szerzeményre gondolni, ami számos szalagavatón elhangzott már a musical debütálása óta. 

A darab köszönheti a sikert a színészek zenei-ritmikai kreativitásának, a fiatalság erejének, humorának, valamint az eredeti mű katartikus üzenetének. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában