Karácsonyi hangulat

2022.12.17. 10:04

Az adventi programok a héten is folytatódnak

December 17-én Felföldi László, a Pécsi egyházmegye megyés püspöke mond köszöntőt, és gyújtja meg az utolsó gyertyát a város adventi koszorúján a Széchenyi téren.

W.K.

Fotó: Löffler Péter

Az adventi programsorozat részeként ezen a héten is idegenvezetés, hangverseny, koncert, múzeumpedagógiai foglalkozás várja az érdeklődőket. 
A székesegyházban december 17-én 19.30-kor Köcsky Tibor és növendékei adnak koncertet, 18-án szintén 19.30-kor a Cappella Quinqueecclesiensis kamarakórus előadását hallgathatja meg a közönség. Advent negyedik vasárnapján 19 órai kezdettel a kertvárosi templomban Czapák Attila, Katits Benedikta és növendékeik muzsikálnak Adventi orgonazene címmel. 

December 17-én a Püspöki Kincstárban a karácsony titkával ismerkedhetnek meg rendhagyó módon a regisztrált érdeklődők – az adventi múzeumpedagógiai foglalkozáson választ kaphatnak a résztvevők arra, hogy milyen hangokat hallhattak, milyen szagokat érezhettek a pásztorok a betlehemi jászol előtt állva. 

Szintén december 17-én liturgikus vezetésre is várják a látogatókat a pécsi székesegyházban. A bazilikát mint liturgikus teret Kovács József püspöki titkár mutatja be az érdeklődőknek. A tematikus vezetés alkalmával a résztvevők nem csupán művészettörténeti szempontból ismerhetik meg az épületet, hanem hangsúlyt kap az abban látható páratlanul gazdag keresztény szimbolika, illetve a templom tereinek liturgikus funkciója is. 
Másnap pedig 15.30-kor veszi kezdetét a „Szállást keres a Szent Család” című zenés, énekes ájtatosság a belvárosban. A menet a Magtár Látogatóközponttól indul, és a Szent István tér–Ferencesek utcája–Széchenyi tér útvonalon halad. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában