Vigadjunk a képernyő előtt

2022.12.30. 20:25

Az egyik legnagyobb amerikai nevettető filmjeivel hangolódjunk az új évre

Szilveszter és az új év első napján szívesen nézünk olyan filmeket, amelyek megnevettetnek. Ez így is van jól, hiszen a hagyomány szerint, amilyen hangulatban telnek az esztendő ezen napjai, olyan lesz az elkövetkezendő időszak.

Cz. E.

Fotó: Nagy Lajos

Ennek a víg légkörnek a megteremtéséhez ajánlunk most olyan alkotásokat, amelyek garantáltan jó szórakozást nyújtanak. És, hogy mi a közös még bennük? Will Ferrell.  

Van, aki szereti, van, aki utálja az amerikai színészt, de az biztos, hogy vele vagy rajta sokat lehet röhögni, csak a megfelelő filmeket kell hozzá megtalálni. Will Ferrell tévés komikusból vált amerikai legnagyobb nevettetőjévé, aki mindent megtesz egy poén kedvéért. Megéri időt szánni az alkotásaira, hogy megtaláljuk tőle kedvencünket. 

Az első, ami talán egy kötelező alkotás Szilveszter napján, a Diszkópatkányok. Az 1998-as film a kilencvenes évek világába repíti a nézőket számos slágerrel megspékelve. Ez a mű maga a buli. Két testvér, Steve és Doug Butabi nem elég menők ahhoz, hogy rákerüljenek a Roxbury Club vendéglistájára. Ez azonban csak addig van így, amíg össze nem koccannak példaképükkel, Richard Grieco-val, aki a klub törzsvendége is egyben. A rendőri feljelentést elkerülendő sztár összebarátkozik a tesóduóval, és bevezeti őket abba a csillogó világba, melyről álmodtak. A két bugyuta, nem túl okos testvér így a menő klubok világának részeivé válhatnak, vagy mégsem?  

Ha inkább a modellvilágban merülnénk el, akkor a Zoolander, a trendkívüli a legjobb választás. A történet szerint Malajzia elnökére halálos ítéletet mondanak ki a divatvilág nagyjai, hiszen meg akarja szüntetni a gyerekmunkát, ami csökkentené a cégek profitját, amely által veszélybe kerülne az egész ruhaipar és a kereskedelem is. A gyilkosság elkövetéséhez azonban meg kell találni a megfelelő embert. A választás pedig Derek Zoolander topmodellre esik, aki rossz passzban van, így kihasználható. Egy egyszerű agymosás, és gyilkológépet faragnak belőle. Ez az alkotás tele van fárasztóbbnál fárasztóbb poénokkal, de azok, akik ezt kedvelik, azoknál tuti befutó lesz. És ha meglátjuk a film mélyebb rétegeit, akkor a mondandóját is sikerül felfedeznünk. 

2020-ban Will Ferrel egy olyan alkotással állt elő, ami talán karrierjének egyik legjobbja. A Netflixen debütáló Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története egy izlandi kisváros két énekes popsztárrá válásáról mesél. Bejutnak a globális dalversenybe, ahol óriási tétek, alattomos riválisok és színpadi bakik között kell összetartaniuk. A film görbe tükröt mutat a világszintű megmérettetésnek, miközben szórakoztat és a zenéi is fülbemászók.  

Ha már tél, akkor nem maradhat ki a listából az amerikai színész Jégi dicsőségünk című alkotása sem, amely két férfi műkorcsolyázó rivalizálását mutatja be, akik egy botrányt követően kitaszítottak lesznek a sport világából. Azonban van egy kiskapu, ami által újra jégre futhatnak, méghozzá, ha páros műkorcsolya számban indulnak a sport történetében először, mint férfi a férfival. Kapcsolatuk az elején ellenséges és furcsa, de végül barátság alakul ki kettejük között. Ez az abszurd felállás garantálja a jó kedvet és a nevetést, a két főhős pedig minden szaltóugrásánál és beszólásánál fergeteges.  

 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában