A sziget szellemei

2023.01.26. 11:24

Egy barátság szürreális vége pereg a vásznon

Ha egy filmet egy rakat Oscar-díjra jelölnek, akkor azért bizakodhatunk, hogy nem leszünk csalódottak, amikor majd a végén, a betűk alatt szedelőzködni kezdünk. A sziget szellemei azonban még ennél is többet ígér.

bama.hu

Martin McDonagh filmjét egyszerre vetíti a pécsi Cinema City és az Apolló mozi, és ez a tény már önmagában előlegez – ha ugyanis egy munka egyként elfér a művészfilmekre szakosodott moziban és a popcorn-képes élményekre koncentrálóban, akkor nyugodtan hátradőlhetünk, mert biztosak lehetünk abban, hogy komplex élménnyel gazdagodunk majd.

Martin McDonagh már korábbi munkáival (Erőszakik, A guardista, A hét pszichopata és a si-cu, Három óriásplakát Ebbing határában) bizonyította, hogy amellett, hogy nagyon ért a párbeszédek írásához, a színészek vezetéséhez és a rendezéshez, a forgatókönyvírás az igazi erőssége. Jelen munkájában egy barátság végét, és annak drasztikus, abszurba hajló következményeit pakolja vászonra – és egy rakat olyan dolog történik majd, ami legvadabb elképzeléseinket is felülmúlja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!