Whitney Houston életét mutatja be a film

2023.01.28. 10:29

Kőkemény élet a slágerek mögött

Nagyot mennek mostanában a zenés életrajzi filmek: a Queenről, Elton Johnról, vagy éppen Elvis Presley-ről is láthattunk már munkákat a moziban. Most Whitney Houston került sorra.

bama.hu

Nyilván lesznek előítéleteink akkor, ha azzal az előfeltevéssel ülünk be a filmre, hogy valójában most csak egy divathullám meglovagolását látjuk. De szerencsésebb, ha ezt az előfeltevést a jegyünkhöz hasonlóan hagyjuk széttépni a bejáratnál – a pécsi Cinema City-ben látható I Wanna Dance With Somebody ugyanis nem erre alapoz.

Hanem arra a kőkemény sorsra, amely Whitney Houstonnak jutott osztályrészül. Ugyan mifelénk ő azért nem volt akkora sztár, a Több mint testőrt sanszosan a magyar lakosság jelentős hányada látta, s annak a filmnek a legismertebb dalát (I will always love you) gyakorlatilag bárki el tudja dúdolni (inkább kevesebb, mint több sikerrel). Az életéről azonban keveset tudunk – ez a film arra vállalkozik, hogy ezt mutassa be, ezt a kőkemény, sok mosolygásban nem bővelkedő pályát.

Úgyhogy ha jegyet veszünk, erre is készüljünk: lesz sok dúdolgatás a popcorn felett – de lesz sok drámai pillanat is, olyan, amelyet majd jól meg lehet beszélni kifelé menet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában