Népszerű a kórus

2023.02.15. 16:32

A közös együttlét, a kirándulások teszik fiatalabbá az orfűi nyugdíjasokat

Zs. J.

Egyre többen keresik fel az „Orfűi Fiatal és Régebb Óta Fiatal Nyugdíjasok Klubja” elnevezésű közösségi oldalt, amely 2008-tól működik. – Öt baranyai településen (Orfű, Bakonya, Baksa, Szalánta, Görcsöny) vagyunk jelen, és ingyen végezzük az időskorúak nappali ellátását – közölte lapunkkal Füzi Lilla, a Pécs és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Gyermekjóléti Alapellátási Központ és Családi Bölcsőde Hálózat orfűi idősek részlegének vezetője.

Füzi Lillától megkérdeztük, hogy miért nevezték el közösségi oldalt – fiatal és régebb óta fiatal nyugdíjasok -, erről elmondta, hogy több nyugdíjas is „kikérte magának”, hogy ő öreg. És hogy a nappali ellátásban résztvevők mindig jókedvűek legyenek, és fittek, számos programot szerveznek számukra, ahol a fő hangsúly a közös együttléten, a mozgáson alapszik. Nemrég indult el a „szenior túraszakosztályuk”, ami az első kilométereket már megtette, és minden hónapban Orfű környékén szerveznek újabb és újabb kirándulásokat.

– Elindítottuk a filmklubunkat. A vetítést az orfűi önkormányzat épületének dísztermében tartottuk. A első közös filmnézésünk a Forrest Gump című film volt, és elkezdődik a szenior jóga is, amit először a teremben tartunk meg, de a cél az, hogy a természetben mozgassuk meg a fiatal nyugdíjasainkat

 – említette Füzi Lilla.

A klub vezetője elmondta, hogy büszke a kórusukra, amelyet már számos rendezvényre hívtak meg. A fiatal nyugdíjasok klubját nemcsak orfűiek látogatják, hanem Abaligetről, sőt Pécsről is érkeznek a meghirdetett programjaikra fiatal és régebb óta fiatal nyugdíjasok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában