Seregnyi mackó gyűlt össze

2023.02.20. 20:34

Az óvodás gyermekek legszebb alkotásaiból nyílik kiállítás Szigetváron

M. R.

A kép illusztráció

Fotó: Billion Photos

Kiállítás nyílik a Micimackó Óvoda óvodásainak alkotásaiból a szigetvári Molnár Imre Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. A megnyitóra február 28-án, kedd délután négy órakor kerül sor. A kiállítást Varga Zoltán, a könyvtár igazgatója nyitja meg, s a rendezvényen muzsikaszóval közreműködnek a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola zene tagozatos növendékei is.

A Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái Micimackó Tagintézménye háza táján egyébként élményekben gazdagon telt a februári hónap – méghozzá plüssmacik társaságában. Az ötletet az óvoda neve mellett az a magyar népszokás is ihlette, miszerint ha február másodikán a medve a barlangjából előbújva meglátja saját árnyékát, visszabújik aludni, mert a hideg idő még nem áll készen a távozásra. Ha azonban felhős az ég, a néphagyomány szerint ez a tél végének közeledtét jelzi, így volt ez idén. A hónap végén, úgy tűnik, a medve-bölcsesség talán ezúttal sem hagyott minket cserben.

A kiállításra a gyerekek számos játékmedvét hoztak, egészen apró és jól megtermett példányokat egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában