Több szakértő is felszólal

2023.02.20. 11:24

Filmvetítéssel egybekötött lapszámbemutatót tartanak a Szabadkikötőben

A Replika egy társadalomtudományi folyóirat, amelynek 124. számának részvételi filmes blokkját mutatják be február 20-án, délután 4 órától a Szabadkikötőben.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Matej Kastelic

Még 2011-ben Michael Stewart társadalompedagógus a MyStreet A te történeted filmen elmesélve nevet viselő projekthez kapcsolódóan elindított egy felhívást, amely így szólt: „A MyStreet a hétköznapi élet élő archívuma, mely téged is arra biztat, hogy hagyj nyomot és keltsd életre a környezeted. Számolj be videón egy számodra fontos helyhez fűződő élményeidről és az ottani emberekről. Nézd meg mások filmjeit online, és tanulj mások életéről és lakóhelyéről. A MyStreet azt szeretné, hogy kapcsolódj be a munkába úgy, ahogy neked tetszik.”

Erről a projektről olvashat tanulmányt az érdeklődő a Replika 124-es számának részvételi filmes részében.  

A Szabadkikötőben zajló lapszámbemutatót filmvetéssel kötik össze, melynek során meghívott szakértőkkel beszélget Simor Kamilla, a PTE Filmtudományi és Vizuális Tanulmányok Tanszék oktatója. A kerekasztalbeszélgetés meghívott vendégei, Gács Anna irodalmár, Glózer Rita médiakutató, Ligeti György szociológus, Müllner Adrás irodalmár, a blokk szerkesztője, valamint Rumann Gábor filmes, filmoktató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában