A Dalárdára emlékeznek

2023.03.11. 15:26

Pécsi Dalosnap lesz a régió öt kórusával a Kodály Zoltán Gimnáziumban

M.B.E.

A kép illusztráció

Fotó: Igor Bulgarin

Öt kórus tart Pécsi Dalosnapot a Kodály Zoltán Gimnázium aulájában (Pécs, Dobó István u.35.) március 23-án 17.45 órakor a Pécs-Baranyai Kórus- és Zenekari Szövetség, valamint a Pécs-Baranyai Kodály Társaság szervezésében. A Pécsi Dalárdáról emlékezik itt meg Kertész Attila, a Pécs- Baranyai Kodály Társaság elnöke és megkoszorúzzák Kodály Zoltán szobrát.

Az esemény nyitányaként Kertész Attila Liszt-díjas karnagy vezényletével a rendezvényen szereplő öt kórus együtt elénekli Kodály Zoltán- Berzsenyi Dániel: A magyarokhoz című művét. Majd az ünnepi hangverseny keretében a Testvérvárosok Terei Általános Iskola Kórusa zulu dalt, magyarbődi népdalcsokrot, Bartók népdalgyűjtést ad elő, a barcsi Bárdos Lajos Vegyeskar Kodály Zoltán Stabat Materét és kortárs szerzők műveit énekli dr. Rózsa Bernadett szólójával, a Siklósi Tenkes Kar Szokolay Sándor, Daróci Bárdos Tamás, Smetana dalokból válogat (itt a szólót Tatai Adéltól hallhatjuk és Kunváriné Okos Ilona a karnagy), a Pécsi Kamarakórus Tillai Aurél vezényletével Gasparini, Kodály, Cezar Franck műveket hoz, és szólót énekel Komáromi Aliz, a Komlói Pedagóguskar pedig klasszikus kórusműveket mutat be dr. Szabó Szabolcs vezetésével. Végül az öt kar újra együtt Gebhardi: Béke a Földön művét adja elő Tillai Aurél dirigálásával. A belépés a rendezvényre díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában