Pénzváltó Nikolett érkezik

2023.03.02. 16:32

Újabb könyvbemutatóval készül az MCC pécsi központja

Cz. E.

Fotó: Pesthy Márton

Újabb könyvet mutatnak be a Mathias Corvinus Collegium pécsi képzési központjában március 8-án 17 órakor. A szakmai rendezvényen a Migrációkutató Intézet kutatási vezetőjének, Pénzváltó Nikolettnek Törökország orosz rulettje című kötete áll a fókuszban.

A könyv azzal az eseménnyel indít, amikor 2015-ben Törökország lelőtt egy határsértő orosz vadászgépet, de alig telik el pár év, és Ankarra Moszkvával vállvetve ellenőrzi a török-szír határt. A török és az orosz államfők, azaz Erdogan és Putyin szemben álló erőket támogatnak a szíriai, a líbiai, a hegyi-karabahi háborúban, de ez mégsem akadályozza meg a törököket, hogy Oroszországtól vásároljanak fegyvert. Ezzel a tettükkel az amerikai szankciókra fütyülnek. De hogyan lehetséges ez? Vajon aggódnunk kellene, hogy Törökország hátat fordít a NATO-nak, és egy orosz-török stratégiai szövetség jön létre Európa peremén? Vagy épp egy ellenkező forgatókönyv következik be? Ezekre és még sok más kérdésre keresi a választ Pénzváltó Nikolett könyve.  

A kötet pécsi bemutatóján a szerzővel Tárik Meszár, a Migrációkutató Intézet PhD ösztöndíjas kutatója beszélget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában