Kell vagy nem kell?

2023.04.12. 09:48

A nyílt örökbefogadásról mesél a film

A pécsi Uránia Mozi is bemutatja Szakonyi Noémi Veronika érzékeny témát bemutató drámáját, a Hat hét című filmet április 12-én, délután 6 órai kezdettel. A filmvetítésre a koronát a közönségtalálkozó teszi fel, ahol a mozi vendégei maga a rendező és Vincze Máté forgatókönyvírók lesznek.

Cz. E.

Fotó: Stock-Asso

Az érzékeny téma, amelyet az alkotás feldolgoz, a nyílt örökbefogadás egy nehéz körülmények között élő tinédzser szemszögéből. Főhősünk, Zsófi az érettségi előtt áll és profi asztalitenisz karrierért küzd, miközben labilis édesanyával és húgával él együtt. 

Későn veszi észre, hogy terhes, így már csak két lehetősége marad: megtartja a születendő gyermeket vagy örökbe adja. Az utóbbi mellett dönt, és egy civil szervezet segítségével meg is találják az ideális örökbefogadókat, akik már hosszú évek óta várnak, hogy gyermeket adoptálhassanak. Zsófi érett, felnőtt döntést hoz, de nincs felkészülve arra a lelki és fizikai megpróbáltatásra, ami a szülés után következik. Az ő szemszögén keresztül követhetjük nyomon annak a hat hétnek az eseményeit, amikor még az életet adó anya meggondolhatja magát.  

Az alkotás eddig csak fesztiválokon, illetve egyedi filmvetítéseken volt megtekinthető, amely 2022-ben elnyerte a miskolci CineFest fődíját, 2023-ban pedig a legjobb női főszereplő kategóriában bezsebelte a Magyar Filmkritikusok díját is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában