Múltidéző

2023.04.29. 07:00

A rendőrök világa elevenedik meg a Zsolnay Negyedben

Zs. J.

Április 29-én lapunk munkatársának, Laufer Lászlónak a képeit vetítik a Rendőr- és Tűzoltónapon a Zsolnay Negyedben. A mostani képválogatás olyan fotókat tartalmaz, amelyek a rendőrök izgalmas világát mutatják be. 
– Föladtam a leckét az online kollégáimnak, mert az 500 fotót bemásoltam a tárhelyre, ahonnan ők is letölthetik, így csak tőlük függ, mennyi kerül ki a honlapunkra, a bama.hu-ra – mondta Laufer László, aki több történetet is mesélt gyilkosságokról, balesetekről.


A kilencvenes és kétezres évek elejéről megtudtuk, hogy akkoriban Magyarországon a rendőrségi tudósítók, fotóriporterek többsége úgy dolgozott, hogy volt náluk egy lebutított rendőrségi rádió.
– „Nézzétek meg, mi van. Állítólag lezuhant egy mentőhelikopter, menjetek oda”. Ezt hallottuk például a rendőrségi ügyeletes bejelentkezéséből. Amint megkaptuk a hírt, a helyszínre siettünk, néha hamarabb értünk oda, mint a rendőrség, vagy tűzoltóság – elevenítette fel kollégánk a sokak számára emlékezetes pécsi, Kürt utcai mentőhelikopter-balesetet. 
A bama.hu hírportálunk podcast-adásában bárki  meghallgathatja a Laufer Lászlóval készült beszélgetésünket, ahol arról is kérdeztük őt, hogy miért lett fotóriporter, illetve szóba került édesapja, akit nagyon sokan ismertek a városban.  Számos történetet mesél el a régmúltról, rendőrségi történetekről, különböző balesetekről, bűnesetekről, illetve arról is, miként lehet feldolgozni egy olyan súlyos baleset látványát, ahol patakokban folyik a vér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!